Nostalgisk sensommer!

Vi skriver august og sensommeren er her. Hva passer vel da bedre enn å slå seg ned i fluktstolen og ta en nostalgisk reise tilbake i tid i form av den ferskeste utgaven av Veteranlastebilen?

Jotun-bilen har gjenoppstått. 
Foto: Tormod Magelssen
Jotun-bilen har gjenoppstått. Foto: Tormod Magelssen
Publisert

Veteranlastebilen nr. 5, eller sensommerutgaven, er i disse dager på plass i løssalgshyllene. Her kan du lese om den fantastiske Jotun-bilen, en 1962 Scania-Vabis LS 75 Super med tidsriktig skap og tilhenger. De tre eierne Eigil Gunleksen, Egil Haugen og Gunnar Glesåen, har lagt ned et imponerende arbeid i det herlige vogntoget.

Å være lastebileier etter andre verdenskrig kunne være et slit, med dårlige lastebiler og mye reparasjoner. I denne utgaven kan du lese om «Onkel Georg og Mercedesen», en hverdagshistorie fra den gang det var virkelig tungt å jobbe innen transportbransjen.

Se etter denne forsiden i bladhyllene.
Se etter denne forsiden i bladhyllene.

Gamle varebiler er det ikke for mange av lenger. Ford Taunus varebiler er i dag mer verdt en kabriolet-versjonene. I Veteranlastebilen nr. 5 har vi en stor kavalkade som omhandler Ford Taunus. Sommeren er trefftid, og i denne utgaven har vi mange treffreportasjer, blant annet fra det store Hardangertreffet og Vognmannen, men også fra litt mindre treff og samlinger rundt omkring. Derfor har vi kalt Veteranlastebilen nr. 5 for «Treff-spesial».

Vår faste skribent Asbjørn Rolseth følger opp historien om Isachsen med del 2 i dette nummeret.Der kan du lese om utviklingen fram til i dag, i artikkelen som heter «Fra Isachsen via Jobu til Istrail». Dette og mye, mye mer finner du i årets femte utgave av Veteranlastebilen, som du finner i bladhyllene i disse dager.

Veteranlastebilen nr. 5 kaller vi treff-spesial. Her fra årets største treff «Hardangertreffet». 
Foto: Øyvind Andersen
Veteranlastebilen nr. 5 kaller vi treff-spesial. Her fra årets største treff «Hardangertreffet». Foto: Øyvind Andersen

Har du ikke abonnement på Veteranlastebilen? Det kan du tegne her.

Les om Ford Taunus varebiler. 
Foto: Tore Sunmann
Les om Ford Taunus varebiler. Foto: Tore Sunmann