Odins ekstrainnsats på skolen ga virkelig frukter

Hva sies om en tur fra Nord-Troms til Transportmessa, møte samferdselsministeren og kjøre konvoi?

Nei, du får ingen premie om du gjetter hva Odin skal bli når han blir stor.
Nei, du får ingen premie om du gjetter hva Odin skal bli når han blir stor. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert
Odin ønsker konvoien velkommen i grustaket.
Odin ønsker konvoien velkommen i grustaket. Foto: Frode Tellevik
Bjørn Flatekvål som kjører for Schreckenberger kran & Transport stilte sporty opp og fikk med seg en ekstra passasjer i konvoien til messa denne gang.
Bjørn Flatekvål som kjører for Schreckenberger kran & Transport stilte sporty opp og fikk med seg en ekstra passasjer i konvoien til messa denne gang. Foto: Frode Tellevik
Her har vi et glis - i alle betydninger av ordet.
Her har vi et glis - i alle betydninger av ordet. Foto: Svein-Ove Arnesen

Det er ikke alltid like lett med skole. Blir det vanskelig, kan det fort gjøre noe med adferd og humør. En som har kjent på disse utfordringene er syvårige Odin og hans mor Ellen Pedersen.

Samtidig er Odin frelst på lastebiler og motor. Ellen Pedersen har ingen tilknytning til bransjen, men via facebook ble hun gjort kjent med at TransportMessa gikk av stabelen i juni.

Dermed lovte hun sønnen Odin at dersom han gjorde en god innsats på skolen, skulle hun bestille flybilletter og ta ham med på messa.

Spart penger til modellbil

- Jeg skal love at det ble gutt som har vært flink siden i fjor høst. - Han har vært eksemplarisk og også spart alle pengene sine slik at han kunne kjøpe en Scania modellbil. Familien min lurte fælt på hvor ideen om å reise på transportmesse kom fra. Men nå er vi her, ler Ellen og stryker Odin over håret når vi møter dem på messa.

Odin forteller at han har gledet seg lenge til turen fra Storslett til Oslo. Så ser han ned. Litt sjenert er han og da er det godt å holde mamma i hånden - spesielt når ukjente journalister prater. Men han lyser opp når prater går over i lastebil - og det er kanskje ikke veldig vanskelig å gjette hva han skal bli stor?

Med på konvoi

Det kunne stoppet der. Men det gjorde det ikke. Odin fikk nemlig bli med på konvoien også. Som beifahrer ved siden av Bjørn Flatekvål som kjører for Schreckenberger kran & Transport fikk han oppleve turen fra Oslo til Gardermoen i «Lady in red». Vi så dem da de passerte oss langs veien. Vi så først et smil, så en bil.

Han har litt å fortelle klassen til høsten, den godeste Odin.

Til læreren kan han fortelle at han har møtt samferdselsministeren. Det er slikt voksne synes er stas. For Odins del tipper vi at det neppe slår opplevelsen av hundrevis av lastebiler som kom tutende på rad ned i grustaket - eller å rusle rundt og bare puste lastebil og suge atmosfæren på messa.

Det heter at man skal gi sine barn røtter og vinger. Det later til at unge Odin får begge deler - eller røtter og hjul i hans tilfelle.

Ikke alle kan skilte med å ha møtt selveste samferdselsministeren. Det kan Odin, men vi tror kjøreturen i en lastebil toppet det hele.
Ikke alle kan skilte med å ha møtt selveste samferdselsministeren. Det kan Odin, men vi tror kjøreturen i en lastebil toppet det hele. Foto: Ellen Pedersen

Denne saken ble første gang publisert 09/07 2015, og sist oppdatert 06/04 2017