TLF på telefonen

Akkurat nå får organisasjonene i arbeidslivet virkelig kjørt seg på medlemsservice.

Når samfunnet stenger, åpner det for mange spørsmål. Da er det veldig greit å tilhøre en organisasjon man kan spørre.
Når samfunnet stenger, åpner det for mange spørsmål. Da er det veldig greit å tilhøre en organisasjon man kan spørre. Foto: Frode Tellevik, arkiv
Publisert

I disse dager er mange regler satt på hold, og utsiktene for mange sjåfører kan være skumle i retning både for mye og for lite arbeid. I hvert fall hvs man står alene uten nettverk eller organisasjon.

I vår bransje, er det stort sett Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, NLF og Transport og logistikkforbundet (TLF) vi ringer og spør om råd. Og er vi heldig, får forbundene vist seg frem for tiltrengte nye medlemmer også.

- Ja nå er det travelt på telefonen, bekrefter Gunnar Nordvik i TLF. Det er mange sjåfører, men også bedrifter som kontakter oss.

- Hva lurer folk mest på?

- De vanligste spørsmålene dreier seg om permittering, egenmelding, sykemelding og problemer med barnepass. Men andre lurer på detaljer knyttet til dispensasjon i forhold til kjøre og hviletid. Noen er også bekymret for smitte på grunn av alt fra dårlig renhold til stengte toaletter langs veien.

- Hva sier dere om dette?

- TLFs råd er først å fremst å etterleve myndighetenes råd så godt som det lar seg gjøre. Slik situasjonen er nå, er det viktig at vi samler oss best mulig om disse rådene enten man er enig eller uenig. Evalueringen får vi ta i ettertid.

- Når det gjelder usikkerhet knyttet til permitteringer og andre praktiske problemstillinger knyttet til arbeidsplassen er det vanskelig å være bastant. Nå er ikke tiden for å stille krav. Vi må etter beste evne gjøre så godt vi kan, alle sammen.

Vi må forvente at også arbeidsgiverne har en fornuftig og fleksibel tilnærming til sine ansatte. Vi er midt oppe i en ekstraordinær tid hvor regler som gjaldt for bare noen dager siden er endret til nye regler, som kanskje igjen er endret om noen dager.

Nordvik oppfordrer medlemmer til å kontakt med forbundet om man har spørsmål eller opplever ting som ikke er greit på jobben.

- Akkurat nå hjelper vi alle så godt vi kan.

De mest sentrale foreningene finner du på disse webadressene:

NLF - www.lastebil.no

TLF - www.godsbil.no

YTF - www.ytf.no

www.fellesforbundet.no