Øyvind Jensen Termotransport rundet nylig 50 år

En av landets mest anerkjente transportører feirer en aldri så liten milrepæl 18. mai.

Her står Øyvind Jensen mellom to av selskapets lastebiler. Registrert med nøyaktig 50 års mellomrom. Foto: Nick Jensen
Her står Øyvind Jensen mellom to av selskapets lastebiler. Registrert med nøyaktig 50 års mellomrom. Foto: Nick Jensen
Sist oppdatert

Da Øyvind Jensen startet med transport i 1968, kjøpte han og broren Per Anton hver sin lastebil. Brødrene vokste opp på farens Shellstasjon i Fauske, så bransjen kjente de allerede.

- Vi hadde tankbilkjøringen for Shell på den tiden. Så på 18-årsdagen min fikk jeg tankbilsertifikat og begynte å kjøre. Det holdt jeg på med i ett år, før jeg kjøpte egen bil, fortalte Jensen til TransportMagasinet under et intervju i 2013.

Erik Jensen driver familiebedriften i dag. Arkivfoto: Frode Tellevik
Erik Jensen driver familiebedriften i dag. Arkivfoto: Frode Tellevik

I 1994 kom sønnen Erik inn i bedriften og driftsformen ble endret til AS. Det er Erik Jensen som i dag står som daglig leder. Nå er også tredje generasjon, Nick Jensen, i arbeid ved transportbedriften i Fauske.

Eldstemann Øyvind er mest opptatt av tiden som var. Det største for han er å ta vare på historien. Det merker alle som møter ham. I sommerhalvåret blir det gjerne veteranturer sørover til Vognmannen og samvær med gode transportkolleger. Sommerens ferietur går fra Steinkjer til Vesterålen langs kystriksveien, sammen med tre gode veteranlastebilkolleger.

Slik startet det for Øyvind Jensen, for 50 år siden. Arkivfoto: Frode Tellevik
Slik startet det for Øyvind Jensen, for 50 år siden. Arkivfoto: Frode Tellevik

Øyvind fikk for en del år siden tak i en strøken Scania 110, lik den han startet med i 1968. Originalen endte dessverre sine dager i ovnene på jernverket i Mo i Rana, så han lette lenge etter en som var lik, med sovehytte. Den dukket plutselig opp hos Sjøvegan snekkerfabrikk, der den knapt hadde vært i bruk siden 1977. Den hadde bare gått 100 000 km og stått innendørs, fri for rust og i god form. Nå er den lakket i firmafargene fra den gang og har samme registreringsnummer.

I anledning jubileet, er det også planlagt nyregistrering av nok en Scania i Fauske. Nøyaktig 50 år etter den første, registreres en R650 den 18. mai. Sjåfør Pål Martinussen har beklageligvis måttet vente i lengsel og smerte ettersom nyregistreringen ble noe utsatt i påvente av jubileet, men vi får håpe jubileumsfeiringen som er planlagt 9. juni er et godt plaster på akkurat det såret.

TransportMagasinet kommer tilbake med fyldig dekning av det hele etter sommeren. Sørg for å få det med deg. Tegn et abonnement og få bladet rett hjem i portkassen. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 18/05 2018, og sist oppdatert 22/05 2018