Politiet skryter av yrkessjåføren som hjalp sin utenlandske kollega

En gladhistorie fra hverdagen verdt å ta med seg videre.

Norsk sjåfør gir sin kollega kjettinghjelp
Norsk sjåfør gir sin kollega kjettinghjelp Foto: Politiet
Publisert

Det finnes små lyspunkt i enhver travel hverdag. Den vanskelige kunsten er å se dem, løfte dem frem og dele dem videre. Nettopp det siste gjorde politiet i Orkdal lensmannsdistrikt fredag forrige uke etter at en norsk sjåfør hjalp sin utenlandske kollega.

Man kan naturligvis mene litt og annet om kompetansekrav til kjettingbruk og alt annet. Av og til må man dog heve blikket og se større på det. Følgende historie er altså delt av politiet like før helgen. Vi deler den gjerne videre:

En historie om omtanke

Da veien var stengt i dag var en utenlandsk sjåfør uheldig under en snuoperasjon og ble stående fast på glatta med semitraileren sin. For hvert forsøk på å komme opp skled han lengre og lengre bak. Han plagdes med påsetting av kjettinger og var tydelig uvant med situasjonen han sto i. Han sto i et kryss og var veldig til hinder. Han var tydelig stresset, og klarte ikke å handtere situasjonen.

I et annet ærend kom en lokal tungbilsjåfør forbi og oppfattet straks situasjonen. Han grep inn med en gang og fikk satt på kjettinger. Han hjalp sjåføren til å manøvrere og fikk til slutt semitraileren i bevegelse. Pga vridning og at de ikke turte å stanse kilte til alt overmål kjettingen seg fast mellom hjulene på den ene siden. Vår lokale mann var ikke sen med å krype under, rive og slite og etter mye innsats få kjettingene ut igjen. Semitraileren kom seg til slutt av gårde igjen.

«Vår mann» børstet av seg møkka, slo av en prat med oss og fortsatte med sitt. Slikt vitner om profesjonalitet, yrkesstolthet og en oppriktig omtanke for sine kolleger. Ikke så ulikt det vi er vant til hos denne yrkesgruppen.

Takk for hjelpen og måtte du få en god helg!

Hilsen politiet i Orkdal lensmannsdistrikt