Porsche utvikler neste generasjon Scania

Scania bruker Porsche Engineering Group Gmbh som partner for utviklingen av karosseriet til neste generasjon lastebilhytter.

vinter snø scania glatt
vinter snø scania glatt
Publisert Oppdatert

- Med Porsche Engineering har vi funnet en partner som har samme vurderinger og helhetssyn som Scania når det gjelder utvikling og produksjon, forteller Scanias forskning- og utviklingssjef Per Hallberg i en presseuttalelse.

Han fortsetter: - Sammen skal vi finne frem til en ny hyttestamme som er optimal for Scanias form og egenskapskrav samtidig som vi fyller behovene for rasjonell produksjon.

Porsche Engineering leverer ingeniørstjenester innen for eksempel materialberegning og konstruksjonsprøvning, men også utforming av produkter og logistikk. Blant kundene finnes selskaper innen både bil og annen industri.

Vi bør vel sporenstreks skynde oss å dempe sportsbilsfantatikerne: Det er ikke selve hyttedesignet som er oppgaven til Porsche denne gang. Snarere altså materialanalyser og strukturtester.

At valget falt på Porsche er heller ikke veldig oppsiktsvekkende. Både Porsche og Scania er døtre av VW og "Keep it in the family" er vel et dekkende begrep innen forretningsverdenen for tiden.