Posten bestiller Nikola Tre

Den hydrogen-elektriske bilen ble lansert denne uken.

Slik kan den blie seende ut, Nikola Tre.
Slik kan den blie seende ut, Nikola Tre. Foto: Nikola
Publisert Oppdatert

Ja, den heter Faktisk Nikola Tre. Produsenten Nikola gjør sogar et nummer av at "tre" i Norge betyr "three". Bildet viser hvordan Nikola har tenkt seg utseendet på den hydrogen-elektriske trekkvogna som det vil bli vist en prototype av i april.

Trekkvogna har 500 til 1000 hestekrefter, 6x4 eller 6x2 konfigurasjon og skal klare 500 til 1200 km. I følge Nikola er den spesielt utviklet for Europa og skal testes her omkring 2020.

Denne uken ble det samtidig åpnet for reservasjon av Nikola Tre. Dermed kastet Posten og Bring seg på ballen.

- Posten og Bring har ambisiøse miljø- og klimamål. Vi ønsker å teste ut og være et pilotselskap for nullutslippskjøretøy. At det nå vil komme en lastebil som er drevet på hydrogen, passer derfor veldig godt, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Norge står sentralt i utviklingen av Nikolas biler. Det norske selskapet NEL Hydrogen undertegnet tidligere i år avtale om å levere 448 anlegg for å produsere hydrogen til Nikola.

Posten Norge har også bestilt en elektrisk drevet Nikola Two, og har tidligere lagt inn ordre på en Tesla Semi. Fra før har konsernet 1200 elektriske kjøretøy og har ambisjon om å benytte kun fornybare energikilder i biler og bygninger innen 2025.

Mer alvor, men mest glede, finner du i TransportMagasinet. Du kan få et godt tilbud på abonnement her.