Posten kan fremme kartellkrav mot Volvo i Norge

Kan bane vei for flere kompensasjonskrav etter ulovlig prissamarbeid

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Foto: Posten Norge
Sist oppdatert

For kort tid tilbake ble det gjort kjent at Posten Norge trakk Volvo Norge (!) for retten etter sine økonomiske tap ved kjøp av lastebiler fra produsentene som har drevet kartellvirksomhet.

Nå har Oslo tingrett slått fast at søksmålet mot Volvo kan fremmes i Norge. Det er E24 som melder dette.

Det spesielle i saken er at Posten Norge ikke bare baner veien for kompensasjonskrav her i landet, men at de trekker inn et norsk importørledd, altså Volvo Norge.

I følge E24 mener lastebilprodusentenes advokater at Volvo Norge AS, som det eneste norske selskapet på listen over saksøkte, blir dratt inn i saken for å fungere som et «anker», slik at de andre, utenlandske selskapene kan tas til retten i Norge.

Mange har ventet på søksmål etter at flere lastebilprodusenter har bedrevet ulovlig prissamarbeid i årene mellom 1997 og frem til MAN avslørte det hele i 1011.

I følge EU-kommisjonen kan så mange som 600.000 transportører være rammet etter at Volvo, Scania, Iveco, DAF, MAN, Renault og Daimler sammen skal ha skapt kunstig høye priser på utviklingen og prissettingen av euro-motorer. MAN fikk amnesti og Scania protesterer fortsatt.

Denne saken vil trolig trekke ut i langdrag og er langt fra ferdig i det norske rettsystem selv om tingretten altså mener at søksmålet kan fremmes her. I mellomtiden kan du lese mer i linker og kommentarene under.