Tommytreffet 2016:

Rekordoppslutning

Selv om tallet 13 skal bety ulykke, så stemmer ikke det når vi snakker om Tommytreffet i Halden. Det trettende treffet satte nemlig ny deltagerrekord med ca. 70 gamle nyttekjøretøyer.

Helge Dahl har restaurert en 1956 Scania-Vabis Regent. Resultatet er imponerende og mange ville se og «preke» om den flotte lastebilen.
Helge Dahl har restaurert en 1956 Scania-Vabis Regent. Resultatet er imponerende og mange ville se og «preke» om den flotte lastebilen. Foto: Tormod Magelssen
Sist oppdatert
- Dette er faktisk ny rekord og 20 flere enn vi hadde på treffet i fjor, så jeg er strålende fornøyd, sier Tommy.
- Dette er faktisk ny rekord og 20 flere enn vi hadde på treffet i fjor, så jeg er strålende fornøyd, sier Tommy. Foto: Svein-Ove Arnesen
Nils Magne Gjeitnes deltok med sin 1976 Volvo F88 med firehjulshenger. Vogntoget ble kjøpt ny av hans far. Vi kommer tilbake med en reportasje om Nils Magne og vogntoget hans i en senere utgave.
Nils Magne Gjeitnes deltok med sin 1976 Volvo F88 med firehjulshenger. Vogntoget ble kjøpt ny av hans far. Vi kommer tilbake med en reportasje om Nils Magne og vogntoget hans i en senere utgave. Foto: Tormod Magelssen

Som vanlig når Tommy Olsen i Halden drar i gang lastebiltreff så blir det vellykket. Den mangeårige formannen i Transporthistorisk Forening har nemlig arrangert Tommytreff hele 13 år på rad nå, og skal vi tro på alle lovordene som deltagerne kom med, så er dette svært så trivelig. Rammen er som ved veldig mange andre veteranbiltreff; man samles for å ha det sosialt, snakke bil og motor, for så å kjøre seg en tur.

-Treffet arrangeres egentlig på en lørdag, men mange ankommer kvelden før. I år dukket det opp ca. 25 kjøretøy på fredagen, og vi hadde en veldig sosial og hyggelig kveld sammen, forteller Tommy til Veteranlastebilen.

Fornøyd

Som i fjor startet treffet ved Tommy Olsens verksted på Sørli-feltet utenfor Halden sentrum. Der er det god plass til store kjøretøy. Klokka 12 på lørdagen var det avreise for å delta på en hyggelig kjøretur i distriktet. Ca. 70 kjøretøy deltok på årets Tommytreff, noe som må sies å vise at interessen rundt gamle nyttekjørertøy bare øker.

-Det er faktisk ny rekord og 20 flere enn vi hadde på treffet i fjor, så jeg er strålende fornøyd, sier Tommy.

Når det gjaldt kjøretøytyper så var hovedandelen lastebiler og vogntog, men det var også busser og en og annen varebil på plass. Vi gikk (som vanlig) amok med vårt kamera og bringer en aldri så liten billedreportasje fra det som trolig er årets siste treff for veterane nyttekjøretøyer!

Les stor reportasje i neste utgave av Veteranlastebilen. Du kan tegne abonnement her.

I de gode gamle dager var Høk et fast stoppested for lastebilsjåfører. En høstdag i oktober 2016 kunne man føle suset av gode sjåførhistorier, dieseleksos og god motorlyd på Høk igjen.
I de gode gamle dager var Høk et fast stoppested for lastebilsjåfører. En høstdag i oktober 2016 kunne man føle suset av gode sjåførhistorier, dieseleksos og god motorlyd på Høk igjen. Foto: Tormod Magelssen
Niels Andersson fra Sjællands Odde i Danmark deltok på Tommytreffet med sitt herlige vogntog.
Niels Andersson fra Sjællands Odde i Danmark deltok på Tommytreffet med sitt herlige vogntog. Foto: Tormod Magelssen

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017