Scania med rekordstor bussordre i Norge

Foto: Scania
Foto: Scania
Sist oppdatert

Bussordrene blir stadig større. Det er ikke mer enn tre år siden Scania avtalte en bussleveranse på 114 enheter som skulle gå for LL Setesdal Bilruter i trafikk for Agder kollektivtrafikk. Den gangen var det Scanias største bussleveranse her i landet.

Rekorder står for fall.

Nå kommer nemlig melding om at Boreal Buss har plassert en ordre som omfatter ca 140 busser hos Scania. Borealis skal drifte busstjenester i Kristiansandområdet for Agder Kollektivtrafikk. Totalt har Scania mottatt ordre fra Boreal på 230 busser i år og har 170 busser i drift hos Boreal.

Som tilfellet har vært i en rekke store leveranser den siste tiden, vil også denne omfatte Scanias reparasjon- og vedlikeholdsprogram, Fleet Care.

Alle bussene kan drives på biodiesel og 70 av dem vil også ha hybridteknikk. Dermed knockes nok en rekord. Det er nemlig Scanias største enkeltleveranse av hybridløsning til dags dato.

Bussmateriellet som skal leveres er:

  • - Scania CityWide LE Surburban hybrid
  • - Scania CityWide LE Surburban
  • - Scania Higer A30

Bussene leveres i forskjellige lengder, akselkonfigurasjoner og utstyrt etter kundens og oppdragsgiver behov på de forskjellige rutene. Samtlige busser skal være levert innen 28. juni 2018, og skal være i drift fra 1. juli 2018.