Nå også elektriske fra Renault

Semitunge lastebiler i salg fra 2019.

Ingen grunn til ikke være overtydelig? Denne bilen er helt klart fulladet. Foto: Renault Trucks.
Ingen grunn til ikke være overtydelig? Denne bilen er helt klart fulladet. Foto: Renault Trucks.
Sist oppdatert

Hakk i hæl på konsernsøster Volvo, annonserer i dag også Renault at de kommer med 12-16-tonns distribusjonsbiler, les bybiler, fra 2019.

Rettere sagt, de skal starte salget da.

"Serien drar nytte av ti års erfaring med testing av elektriske lastebiler under reelle forhold, i samarbeid med kunder og partnere.", skriver Renault i sin melding.

Og da er det vel på tide?

Litt av hemmeligheten bak at dette skjer nå, så raskt etter Volvo, kan vi antagelig tilskrive tidligere Scania-mann, nå Volvo Group-sjef Martin Lundsted. Til Tungt sa Renault-sjef Bruno Blin tidligere i januar at Lundsted har vært en akselerator for utviklingen i Renault Trucks de siste par årene.

I meldingen fra Renault står det også i klartekst:

"... har Renault Trucks også muligheten til å dra nytte av de enorme ressursene som Volvo gruppen tilbyr i form av forskning og utvikling. Her har man mulighet til å høste av grundig utprøvd teknologi og utnytte synergier mellom forretningsenhetene, ikke minst når det gjelder elektriske busser. Takket være utnyttelsen av disse stordriftsfordelene, er Renault Trucks nå i stand til å tilby et spekter av kostnadseffektive kjøretøy til kundene sine i 2019."