Retro: Arnegård for 20 år siden

Et saftig sitat kan redde fredagen. Som fra Alf-Egil Arnegård om da Kiel-ferjen kom i brann.

Alf-Egil var en av de drøyt 20 norske sjåførene som var på vei hjem fra Tyskland da Color Lines Prinsesse Ragnhild begynte å brenne.
Alf-Egil var en av de drøyt 20 norske sjåførene som var på vei hjem fra Tyskland da Color Lines Prinsesse Ragnhild begynte å brenne. Foto: Faksimile fra TM i 1999
Sist oppdatert

Alf-Egil havnet i en redningsflåte sammen med en dame på 78 år.

– Hun reddet stemningen i den med å si at det var første gang hun var på båttur uten undertøy!

Alf-Egil var en av de drøyt 20 norske sjåførene som var på vei hjem fra Tyskland da Color Lines Prinsesse Ragnhild begynte å brenne.

Midt på natten våknet han av at alarmen gikk. Først trodde han det var vekkingen han hadde bestilt, men rett etterpå ble døren åpnet og en dame ga beskjed om at det brant om bord og at han snarest måtte komme seg til resepsjonen.

Alf-Egil fortalte at evakueringen gikk meget bra og at mannskapet oppførte seg eksemplarisk. De fikk for øvrig god hjelp av sjåførene i dette arbeidet.

– Vi er vant til å takle uforutsette situasjoner. Samtidig er de fleste sjåførene meget godt kjent om bord i fergene, påpekte han.

Det hele forløp udramatisk, og etter hvert ble flåten plukket opp av Stena Danica som hadde kommet til. Alf-Egil jobber fortsatt som sjåfør, men nå bak rattet på en turbuss til JVB.

Til Tungt.no opplyser Arnegård i ettermiddag at han fortsatt setter pris på ferjeturer.

- Vi blir ca. 100 stykker på en mimretur 27. september. Men dette er ikke i forbindelse med brannen, altså. Vi er bare en gjeng halvgamle kusker som skal på tur - og det er jaggu mimretur for 10. gang alt.