Rosa bru - igjen

Det er en tradisjon nå. Det er nemlig sjette gang at Kolomoen bru over E6 i Stange i Hedmark farges rosa i mørket. Fargen vil bli å se fra torsdag og ut måneden.

Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge for å vise solidaritet med brystkreftammede. Her i Norge skjer det samme med flere byggverk.
Tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge for å vise solidaritet med brystkreftammede. Her i Norge skjer det samme med flere byggverk. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

På den måten støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sin Rosa Sløyfe-aksjon.

-Rosa Sløyfe er en god sak vi er glad for å kunne støtte. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 12.400 biler Kolomoen, enten på E6 eller på rv. 3.

Det vil si at i løpet av 31 oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.

Det betyr at mange på denne måten vil bli minnet om aksjonen, og det er bra, sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Per Magnar Klomstad.

Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter.

Denne saken ble første gang publisert 30/09 2015, og sist oppdatert 06/04 2017