Rotet seg trolig full inn på hytteområde med semi

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

- Tirsdag morgen meldte Sarpsborg Arbeiderblad om et vogntog som hadde forvillet seg inn i et hytteområde utenfor byen og befant seg på et jorde.

Den estiske sjåføren som fraktet for Postnord er mistenkt for promillekjøring og befant seg god og full ute på et jorde, skrev avisen i morgentimene.

Ingen vet nøyaktig hvorfor han hadde kjørt ut på jordet, men politiet antydet tirsdag morgen at det kan ha med alkoholen å gjøre.

- Begynte å drikke etter uhellet

Noen timer senere melder NRK at føreren forklarer at han begynte å drikke etter uhellet som gjorde at han satte seg fast på det nevnte jordet. Selve bergingen tok flere timer. - Sjåføren var temmelig beruset og blåste godt over lovlig verdi, sier operasjonsleder Tom Sandberg til statskanalen.

Føreren ble deretter tatt med til legevakten for å avgjøre om rusen var på vei opp eller ned. Foreløpig er ikke sjåføren avhørt, han må ifølge politiet bli kvitt rusen først. Tirsdag ettermiddag venter man fortsatt på resultatet.

Postnords kommentar

Kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen sier at hendelsen er fullstendig uakseptabel og at de vil vurdere tiltak overfor transportøren som er en underleverandør der sjåføren er ansatt. Godset var på vei til Oslo fra Danmark. Thorvaldsen forteller at Postnord er opptatt av å holde alle lover og regler. - Det er lite trolig at sjåføren vil kjøre for PostNord i fremtiden, skriver han i en e-post til NRK.

Andre gang på et par uker

Løkkevika, der sjåføren forvillet seg inn i, ligger like ved avkjøringen på E6 noen kilometer fra grensen på Svinesund. Det er ikke mer enn et par uker siden et annet vogntog med en polsk sjåfør kjørte ut i grøfta like i nærheten. Denne sjåføren hadde en promille på 1,8 da han ble stanset. To dager senere fikk han sin dom på 8000 kroner, i tillegg til å miste føreretten i Norge for to år og 24 dagers fengsel.

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2017, og sist oppdatert 07/04 2017