Scania med sjåførkonkurranse for 7. gang

Kjenner du noen dyktige sjåførerer?

Publisert

Vi har visst det en stund, men nå er det altså klart: Scania klinker til med sjåførkonkurranse for syvende gang. Denne gangen er den tidligere aldersgrensen på 35 år er fjernet.

Slik funker det:

Registrer deg ved å fullføre prøven på nett, eller få resultatet ditt målt over tid ved å bruke Scanias Fleet Management-app. Hvis du lykkes, kvalifiserer du deg til neste trinn i konkurransen. I konkurransen fremheves det sjåførene allerede gjør i hverdagen: å kjøre sikkert, defensivt og økonomisk, manøvrere bilen (i konkurransen en semi) samt sjekke bilen før kjøring. De 8 beste sjåførene møtes i landsfinalen i Trysil 1. februar 2019.

Du finner alt du trenger å vite her.

Kvalifiseringen via FMS foregår gjennom kontrollpakken i appen. Deltagernes kjøreprestasjoner måles over en måned, og via appen kan de kan følge med på egne resultater.

De som velger å ta teoritesten på nett, må gjennom en ekstra økonomikjøringsdel i semifinalen. Sjåførene fra FMS-kvalifiseringen er da ferdige med denne delen. Alle deltagerne i semifinalen, som vil være på Kløfta i uke 42, får prøvd sine ferdigheter innen manøvrering - med trekkvogn og semi- og gjennom praktiske oppgaver i forbindelse med lover, forskrifter og sikkerhet.

Konkurransen via FMS er allerede åpen, og fra i morgen er registreringen til teoritesten på nett åpen. Sjåfører som allerede har lastet ned FMS-appen skal ha fått en pop up-melding om at de kan melde seg på i konkurransen.

Hva skjer om du vinner? I tillegg til å bli utpekt som den beste lastebilsjåføren i Europa, får vinneren 800 000,- å bruke på en splitter ny Scania-lastebil.