Scanias "Porsche-hytte" i ny fabrikk?

Scania og Porsches samarbeid om ny hyttekonstruksjon kan lede til en ny spesialdesignet fabrikk.

fabrikk montering mekaniker verksted
fabrikk montering mekaniker verksted
Publisert Oppdatert

Det er avisen Oskarshamns Tidningen som i dag skriver om Scanias planer om å bygge en ny hyttekarosserifabrikk i Oskarshamn.

Avisen har sine opplysninger fra en anonym kilde som forteller at tanken er at produksjonen i fabrikken skal starte omkring 2015.

Om planene blir realisert vil det visstnok føre til en investering på 1,2 mrd. kroner og Scania kan da nesten doble produksjonen med like mange ansatte som i dag. Tanken er at fabrikken skal kunne produsere 470 hytter daglig. I dag ligger produksjonstakten på rundt 260 enheter.

Plassjef, Ruthger de Vries bekrefter at Scania og Porsche har innledet samarbeidet om utvikling av en ny hyttekonstruksjon, men er ellers relativt hemmelighetsfull om planene.

Til P4 Kalmar forteller Scanias pressesjef, Hans-Åke Sanielsson, at de er overbevist om at etterspørselen vil øke. - Vi har en strategi om fortsatt vekst og har et langsiktig scenario som sier at vi i prinsippet skal kunne selge 150.000 enheter, altså lastebiler, busser og motorer.

Om Oskarshamn forteller han: - Jeg kan bekrefte at vi har planer om fortsatt vekst. Oskarshamn bør kunne se fremover med forsiktig optimisme.

Han bekrefter altså ikke planene. På den andre siden demanterer han dem heller ikke.

Les også: Porsche utvikler neste generasjon Scania