Se opp for dieseltyver

I forrige uke ble en rumener tatt på fersken da han stjal diesel. Natt til mandag ble 120 liter stjålet på Otta. Politiet ber sjåførene være oppmerksomme.

vei blur trafikk ulykke
vei blur trafikk ulykke
Publisert Oppdatert

Rumeneren som ble tatt i forrige uke hadde montert tappeutstyr på lastebilen. På den måten kunne han stjele flere hundre liter på få minutter. Han ble avslørt av et overvåkingskamera, og lastebileierne på Hadeland er naturlig nok i harnisk.

Hadelendingene kontaktet straks politiet og forlangte handling. Lastebileierne mente de kunne dokumentere at 450 liter diesel var forsvunnet fra tanker hos Containerservice AS, Mathisen lastebiltransport AS og Jakobsen Maskin.

Lensmannen rykket ut og ga ham et forelegg på 5000 kroner. Sjåføren hadde ikke penger og lastebilen ble stående i tre netter før han fikk kjøre videre - etter en i manges øyne en alt for lav straff.

Lastebilens dieseltank så nesten ut som en Reodor Felgen patent. Her var det slanger, klemmer og elektriske ledninger på kryss og tvers - samt en pumpe. Det var liten tvil om hva utstyret ble brukt til, men ettersom det er teknisk mulig å også bruke tappeutsyret på lovlig vis, ble det ikke konfiskert. Sjåføren er straffet for det som er rettslig mulig å bevise - selv om det altså er sannsynlig at han har stjålet mer diesel.