23948sdkhjf

Galskap på hjul:: Se video av Afrika-transporten som blir stanset av politiet!

Mange gjorde nok store øyer da de så denne transporten på norske veier. I Moss ble transporten heldigvis stanset av politiet.

Hvordan få med seg tre lastebiler på en gang mon tro? Jo, man velger Kindereggløsningen. Man starter med en gammel, sliten Scania 93 med plan. På planet til Scaniaen plasserer man så en Ford Cargo Turbo av god, gammel årgang, før man topper det hele med en gammel Volkswagen LT 35. Som Kinderegg-reklamen sier: En overraskelse, en utfordring og en sjokk(olade). Tre ting på en gang! Men med dagsprøvekjennemerker på den nederste lastebilen i tillegg til spektakulær last, var det bare et spørsmål om tid før transporten ble stoppet.

At de i det hele tatt kom på tanken å legge i vei med en slik livsfarlig transport er intet mindre enn skremmende. Men i Moss ble det full stopp.

Fra Stavanger

Etter hva vi i redaksjonen har fått informasjon om så startet den livsfarlige transporten i Stavanger. At den har klart å komme seg helt til Moss uten at noen har reagert, er jo like skremmende som selve transporten. Har virkelig ingen sett dette og varslet politiet?

Sjåføren skal ha forklart at transporten skulle til Afrika, men ferden stoppet i Moss. I følge NRK skal sjåføren ha mistet førerkortet, og Redningsverket i Moss ble tilkalt for å fjerne trippeltransporten fra veien.

Nå viser det seg at det ikke bare er lastebiler lasten består av. Under den blå Forden lå det mengder av dekk, felger og gamle kjøleskapsdeler, mens planet på den øverste bilen var fylt med dekk og frysebokser, alt lå fullstendig usikret.

Robert Morath Halvorsen kjørte av Bastøferga bak Afrika-transporten, og filmet det hele med et kamera han har montert i frontruta. Se video under.

Gjennom planet

Den eneste form for sikring viste seg å være fire 2-tonns stropper fra Biltema. Disse var forsøkt brukt for å sikre Forden. To var spent for å sikre bakover, og to var spent rett ned bak, men ingen sikring framover. Hjulene på Forden hadde for øvrig "sikret seg selv" ved å gå tvers igjennom planet på Scaniaen.

Når det gjelder den øverste bilen, Volkswagen LT 35, var den ikke sikret i det hele tatt. Bilen sto ikke engang i gear, og parkeringsbremsen var ikke i bruk. Den eneste form for sikring var at også denne bilens hjul hadde gått gjennom planet på bilen under, den blå Ford Cargoen.

I skrivende stund har Redningsverket plukket bilene fra hverandre så det nå er snakk om tre kjøretøyer, ikke ett med to på planet. Hvordan den videre transporten skal foregå er usikkert. Etter tips vi har fått har ingen av de involverte i transporten relevante førerkort, i hvert fall ikke nå lenger.

Vi får bare prise oss lykkelig over at det ikke inntraff en alvorlig ulykke før politiet fikk stoppet galskapen!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125