Sidemonterte kollisjons-gardiner på ny Scania

Smådrypp av nyheter fra den nye generasjonen er på vei ut.

Scania kjører hardt på sikkerhet for sjåfør og passasjer i den neste generasjonen. Og ja... vi prøver også å finkjemme bildet for å se detaljene fra hytta. Ikke mye som avsløres. Kanskje et hakk bedre tilt på rattet?
Scania kjører hardt på sikkerhet for sjåfør og passasjer i den neste generasjonen. Og ja... vi prøver også å finkjemme bildet for å se detaljene fra hytta. Ikke mye som avsløres. Kanskje et hakk bedre tilt på rattet? Foto: Scania
Sist oppdatert

Den nye Scaniaen får - trolig som ekstrautstyr - sidemonterte «gardiner» som løses ut og beskytter fører eller passasjer ved velteulykker.

Gardinene vil bli integrerte i innertaket over dørene og er, ifølge Scania selv, en unik løsning som aldri har vært vist i lastebilsammenheng.

- Å bruke sikkerhetsbelte er grunnleggende for at sikkerhetssystemet skal virke etter hensikten slik at ikke føreren kastes rundt, eller ut, av hytta, forteller Christofer Karlsson. Han er ansvarlig for utvikling av kollisjon- og sikkerhetssystemer hos Scania.

Bedre sjanser i velteulykker

- Vår roll-over kollisjonsgardiner innebærer, spesielt sammen med airbagen i rattet og sikkerhetsbeltet, at både sjåfør og eventuelle passasjerer har langt større muligheter for å klare en velteulykke i en av de nye Scaniaene enn hva som ville vært tilfelle i hvilken som helst annen lastebil, hevder han.

Det er ikke lenge igjen før neste generasjon Scania vises. Tungt vil selvsagt være på premieren kvelden den 23. august. Dessuten vises den på Elmia dagen etter. Scania har allerede rigget seg til med en maskert 3-akslet trekkvogn på messeområdet.

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017