Mørkets fyrste kjører asfalt

Da Sindre Sjursen skulle handle ny lastebil, la han alle drømmene i potten og fikk kona med på laget. Nå er Dark Lord satt i arbeid.

Sindre Sjursen har med seg den ultimate bad guy, Darth vader, på jobb hver dag. De virker å ha funnet tonen.
Sindre Sjursen har med seg den ultimate bad guy, Darth vader, på jobb hver dag. De virker å ha funnet tonen. Foto: Frode Tellevik
Publisert Oppdatert

Rogalendingen har stort sett kjørt egen bil i hele sin lastebilkarriere. Og det har handlet om asfalt det meste av tiden siden han fikk sertifikat på storbil i 2004. Vi sitter i hans nye Scania R730 på tur til Stavanger. Den ferske asfaltbilen er dekorert med flere av karakterene fra Star Wars filmene. Tidenes bad guy, Darth Vader, kikker på deg over kufangeren i front, mens Darth Maul dukker opp på det meste av veggen på passasjersiden. Langs B-stolpen renner det lava, og på venstresiden kan vi igjen se Darth Vader, for anledningen uten hjelm, og med noe TM-redaktøren mener ligner en bit av et gammelt Volvo-dashbord rundt halsen. Ham om det.

Sindre Sjursen la en drøy million kroner ekstra i potten da drømmebilen skulle bygges. Måtte asfaltsesongen bli lang og vakker.
Sindre Sjursen la en drøy million kroner ekstra i potten da drømmebilen skulle bygges. Måtte asfaltsesongen bli lang og vakker. Foto: Frode Tellevik

- Når det kom til motivene hadde jeg noen alternativer, men sånn jeg så det da jeg skulle velge ut tema handlet det både om egen interesse og hva man kan gjøre ut av det på en lastebil. Jeg var innom figurer fra TV-spill jeg liker, men landet på Star Wars denne gangen. Det er litt mer aktuelt akkurat nå, følte jeg. På den forrige bilen har jeg Terminator, men den er også lakkert om tre ganger. Det skjer nok ikke med denne, selv om jeg ser ting allerede nå som jeg kanskje ville endret på. Man må gi seg en gang, ellers koster det for mye penger, erkjenner eieren og forteller at kostnadene løp fort da gjengen hos Simmelkjær Autolakering og Skilte i Danmark skulle mellomslipe og legge klarlakk på kunstverket i flere omganger. Totalt var bilen i over ti måneder på dansk oppbygging, fordelt på lakk, Scania Vojens og BJ Autopolstring i Padborg.

Scania Vojens har bygget en heldekkende plate øverst på bakveggen. 
Aller helst ville Sindre Sjursen hatt plate på hele bakveggen, men det ble for kostbart og arbeidsomt denne gangen.
Scania Vojens har bygget en heldekkende plate øverst på bakveggen. Aller helst ville Sindre Sjursen hatt plate på hele bakveggen, men det ble for kostbart og arbeidsomt denne gangen. Foto: Frode Tellevik

Innvendig er hele hytten polstret med svart skinn. Det skal være lett å holde rent, forklarer Sindre. På bakveggen svinger en innfelt Darth Maul en tobladet lyssabel full av lyseffekter. I tillegg er alt interiøret lakkert. Ble det dyrt? - Ja, denne bilen har nok kostet en drøy million kroner ekstra, mest på grunn av lakken. Jeg har alltid vært fan av motivlakk. Biler med reklame tiltaler meg ikke. Det må være litt mer kunstnerisk, mener han. Ivar Åsland fikk oppdraget med å forevige de forskjellige kjendisene fra Star Wars denne gangen.

Asfaltbaljen fra NorSlep laster 12500 kg på denne bilen.
Asfaltbaljen fra NorSlep laster 12500 kg på denne bilen. Foto: Frode Tellevik

Hjemme har Sindre hatt kona med på laget hele veien og hvis hans indre demoner begynte å tvile, sørget hun for å backe ham opp slik at prosjektet kom i mål. - Det er mye penger og at dette er idioti skal jeg glatt innrømme, men det handler om interesse. Dette er min cabincruiser eller min hytte på fjellet. Jeg liker ikke å dra på tur i fritiden, så derfor la vi heller pengene i denne lastebilen, sier han og virker godt fornøyd. Det er uansett for sent å tvile og går ikke den nye hverdagen rundt, må han i verste fall selge. Det sitter nok langt inne, spesielt nå som responsen begynner å komme fra omgivelsene. De fleste er imponerte, men Star Wars-politiet har selvsagt allerede funnet detaljer å ta ham på. Det gir vi i TransportMagasinet fullstendig bæng i og velger heller å kalle det kunstnerisk frihet. Du har fått deg en grisetøff bil, Sindre, og det kan ingen ta fra deg. Og når det kommer til asfaltkjøring er det kun en ting som gjelder: Do or do not. There is no try.

Motivlakk er best på print. Abonner på TransportMagasinet. Klikk her!

Darth Vader kikker opp bak kufangeren og gir oss en advarsel om hva som kommer.
Darth Vader kikker opp bak kufangeren og gir oss en advarsel om hva som kommer. Foto: Frode Tellevik