Siste par transportdøgn

80.500 i vektgebyr, russisk rulett og britiske flyttebiler. Her er noe av det som har skjedd de siste par dagene.

From Russia without love. Her holder materialet knapt sammen.
From Russia without love. Her holder materialet knapt sammen. Foto: Statens Vegvesen
Sist oppdatert
We handle with care, står det å lese på siden. Nåja. Overlast og manglende førerett er vel ikke helt i tråd med dette?
We handle with care, står det å lese på siden. Nåja. Overlast og manglende førerett er vel ikke helt i tråd med dette? Foto: Statens Vegvesen

På Romerike ble to britiske flyttebiler med overlast stoppet tirsdag formiddag. De hadde heller ingen forsikring og en av sjåførene manglet førerett. Her ble det kjøreforbud og anmeldelse.

Dyr transport

En mobilkran var på veien uten dispensasjon i Kirkenes mandag. Det gjør den neppe igjen. Det beregnes store gebyrer for slike transporter. I dette tilfellet kostet det firmaet 80.500 i vektgebyr.

Tilbake i Sør ser vi at det ved en kontroll av henger til et vogntog ble funnet alvorlige sprekker i ramma på tirsdag. Kontrollen var på Hurumlandet og det vanket naturlig nok et bruksforbud her.

Russisk rulett med russisk vogntog

Det skjer mer i nord også. Mandag ble det kjøreforbud på Storskog for et russisk vogntog. Hele høyre siden av semien hadde revnet mellom sideveggen og gulv.

Mangende førerett i Oppland

På Riksvei 4 ved Oppland ble en kar som faktet fullgjødsel stoppet på tirsdag. Her var det dårlig lastesikring og sjåføren manglet førerett. Her ble det kjøreforbud og anmeldelse.

Arendalsuke og skolestart

Av annet smånytt kan vi nevne at Statens vegvesenen i Sør er opptatt av Arendalsuka - og at de støtter innføringen av DAB-radio.

... og kanskje viktigst: Det er skolestart og neste generasjon sjåfører har ennå ikke lært seg å lese trafikken godt nok. Følg med.

Gjødsel fraktet av sjåfør uten førerett. Godset var dessuten dårlig sikret.
Gjødsel fraktet av sjåfør uten førerett. Godset var dessuten dårlig sikret. Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 16/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017