Sjåføren ble hentet av politiet. Så kom ny sjåfør - men han hadde falsk førerkort!

Bilen står fortsatt og venter på en som har lov til å kjøre den.

De to første sjåførene er hentet av politiet. Bilen står fortsatt på Jessheim.
De to første sjåførene er hentet av politiet. Bilen står fortsatt på Jessheim. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert
Dette førerkortet kunne kanskje lurt et utrent øye, men kontrollørene har god teft og kunnskap om forfalskninger.
Dette førerkortet kunne kanskje lurt et utrent øye, men kontrollørene har god teft og kunnskap om forfalskninger. Foto: Statens vegvesen

Onsdag kveld ble vegvesenet på Jessheim oppringt av politiet. De hadde stanset en bulgarsk lastebil med makedonsk sjåfør for en trafikkforseelse og ba om bistand med bilen. Bilen var tom da den ble stanset og vegvesenet vet dermed ikke hva slags gods han hadde fraktet eller hvem som var oppdragsgiver.

Vegvesenet ser kjapt at sjåføren ikke har førerattest. Som makedoner må han ha dette for å kjøre i EU. - Da vi slo opp navnet på sjåføren i våre registre, så vi også at samme mann er stanset to ganger før og at han heller ikke disse gangene hadde førerattest å vise.

Ettersom dette var tredje gang han er stoppet for samme forhold og han ikke later til å bry seg særlig, skrev politiet en anmeldelse. De tok så med seg mannen som trolig utvises. Det forteller Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon til tungt.no.

Vegvesenet tar så meg seg settet til trafikkstasjonen der de fastslår at bilen mangler ABS-bremser.

Ny sjåfør og mekaniker

Torsdag morgen står så en ny sjåfør og tripper utenfor døren på trafikkstasjonen. Han vil hente bilen og får beskjed om at feilen må utbedres før den får kjøre videre. - Det er ikke noe problem; jeg er også mekaniker, forteller den nye sjåføren.

- Vi ville jo se førerkortet hans også, sier Rogneby. Da viste det seg at det bulgarske førerkortet han fremviste var falsk.

- Først forstår ikke sjåføren noenting av dette, men sier etter litt at det skyldes en forglemmelse og at det falske førerkortet bare var en kopi av det ekte som lå igjen hjemme. Men det kan heller ikke stemme, sier Rogneby. Det var nemlig feil koder på det falske førerkortet. Det betyr at om det vitterlig hadde vært en kopi, måtte det ha vært en kopi av et annet falsk førerkort. Originalt kunne det ikke være, avslutter Rogneby.

Politiet har også hentet sjåfør nummer to.

Dermed står fortsatt bilen på Jessheim til en sjåfør som har lov til å kjøre lastebil kan hente den.

Denne saken ble første gang publisert 01/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017