Skandeka i Litauen:

Sjåførene er oppsagt!

Etter at videoen av de tre vogntogene fra litauiske Skandeka ble publisert her på tungt, tok vi kontakt med ledelsen i Litauen. De har nå sendt oss en mail der de forteller at de tre aktuelle sjåførene har fått sparken med umiddelbar virkning!

En video av tre litauiske vogntog som foretar livsfarlige forbikjøringer i Norge har skapt reaksjoner. Nå har Skandeka sparket sjåførene på dagen!
En video av tre litauiske vogntog som foretar livsfarlige forbikjøringer i Norge har skapt reaksjoner. Nå har Skandeka sparket sjåførene på dagen!
Publisert Oppdatert

Vi sendte en mail til ledelsen i det litauiske transportselskapet Skandeka der vi ba om en kommentar til videoen som viser tre vogntog fra selskapet som foretar livsfarlige forbikjøringer. Først fikk vi en mail der de takket for info og at de skulle ha et møte for å finne ut hvordan de skulle håndtere saken. Og vi er ikke de eneste som har vært i kontakt med selskapet.

Vi har nemlig konfrontert en av de norske kundene til selskapet med denne saken, og de tok umiddelbart kontakt med Skandeka og ba om en forklaring.

Hjellegjerde

Et av tipsene vi fikk var at bilene til Skandeka går i skytteltrafikk mellom Litauen og Møre med møbler og materialer for møbelprodusenten Hjellegjerde AS. Vi sendte en mail til administrerende direktør Jon Daniel Nesje i Hjellegjerde AS der vi lurte på om denne transportøren kjører for dem, og hva han synes om oppførselen som kommer fram på videoen?

-Undertegnede er daglig leder i både Wonderland AS og Hjellegjerde AS, og jeg kan bekrefte at både Wonderland og Hjellegjerde i ulikt omfang har benyttet denne transportøren. Vi takker for at dere har gjort oss oppmerksom på disse forholdene. Det er lett å være enig i at dette er eksempel på meget graverende og totalt uakseptabel adferd i trafikken. Vi har allerede tatt opp denne saken med transportøren og krever at de følger opp sine sjåfører slik at lignende eksempler ikke skjer i fremtiden, sier Nesje.

Videoen kan du se HER.

Sparket

Vi har i dag også mottatt en mail fra ledelsen i Skandeka, der de på det sterkeste beklager oppførselen til sjåførene som foretar forbikjøringen som fremkommer på videoen.

-Vi beklager det som har skjedd og kan fortelle at de tre involverte sjåførene har fått sparken i dag. Vår policy er at uansett om våre sjåfører kjører i Litauen, Latvia, Sverige eller Norge så skal de følge reglene og oppføre seg trafikksikkert. Vi kommer til å benytte filmen internt slik at alle våre sjåfører får se at dette er uakseptabelt. De som ikke kan innrette seg etter våre regler må slutte. Det får de jo også tre eksempler på i og med at tre sjåfører nå har fått sparken. Vi ønsker ikke å ødelegge våre relasjoner til våre kunder, og vil gjøre vårt ytterste for at en slik situasjon ikke skal oppstå igjen, heter det i en mail fra ledelsen i Skandeka.

Dermed fikk den trafikkfarlige kjøringen til sjåførene alvorlige konsekvenser for dem selv, noe som bør være en tankevekker for noen og enhver.