Sjekk omregistreringen på nett

Nå kan du sjekke status for omregistrering på vegvesen.no.

Heidi Øwre viser fram den nye nettjenesten.
Heidi Øwre viser fram den nye nettjenesten. Foto: Foto: Henriette E. Busterud
Sist oppdatert

Om tjenesten:

  • Tjenesten ligger på Din side på vegvesen.no/dinside. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID.
  • Tjenesten vil gi deg oversikt over hvilke forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet omregistrert og informasjon om omregistreringsavgiften.
  • Når kjøretøyet er ferdig omregistrert hos Statens vegvesen, vil du få beskjed via SMS og kan gå inn og laste ned midlertidig vognkort
  • Du vil kunne se statusoversikt selv om du har levert salgsmelding på papir.
  • For å bruke salgsmelding på nett må du være over 18 år, eie kjøretøyet privat og alene. En løsning som også favner medeiere kommer på nyåret.

I april i år ble salgsmelding på nett lansert, og hittil har 25 000 salgsmeldinger funnet veien over nettet. Når du kjøper en bil, er det i tillegg til salgsmeldingen flere forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet registrert og få vognkort.

- Vi utvider nå tjenesten så den gir deg oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, for eksempel om forsikringen er i orden og omregistreringsavgiften betalt, forklarer seksjonssjef i Statens vegvesen, Heidi Øwre. - Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Betalingsinformasjon om omregistreringsavgift

I statusoversikten på vegvesen.no vil du også få betalingsinformasjon om omregistreringsavgiften, slik som beløp og KID-nummer.

– Det vil ta et par dager fra du betaler i nettbanken til betalingen er registrert hos oss, forklarer Øwre. – Om det haster med å ta bilen i bruk, vil det fortsatt være raskest å dra til trafikkstasjonen og betale omregistreringsavgiften der, men nettløsningen vil være raskere enn å vente på at fakturaen fra Tollvesenet kommer i posten. Dessuten er det jo enkelt å kunne gjøre det hele fra sofaen hjemme.

Et skritt på veien

Muligheten til å bestille nytt vognkort og levere salgsmelding på nett er begge steg på veien for full omregistrering på nett.

- Neste år får vi også opp en betalingsløsning i tjenesten som vil gjøre den enda bedre, sier Øwre. – Vi i Statens vegvesen er opptatt av å brukerne våre og jobber for å gjøre hverdagen deres enklest mulig.

Denne saken ble første gang publisert 19/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017