Kjørte ned bommen, hentet ut dyr og spesiell frysetralle hos Schmitz Cargobull Norge

Herfra forsvant den dyreste nye tralla på tomten natt til i går. Også for en måned siden forsvant en brukt henger, men ellers er dette et nytt problem. - Vi har ikke opplevde dette tidligere, sier Jan Bakken til Tungt.no.
Herfra forsvant den dyreste nye tralla på tomten natt til i går. Også for en måned siden forsvant en brukt henger, men ellers er dette et nytt problem. - Vi har ikke opplevde dette tidligere, sier Jan Bakken til Tungt.no. Foto: Jan Bakken
Publisert Oppdatert

Det var i går morges de ansatte hos tilhenger-giganten fikk bakoversveis da de kom på jobb ved anlegget på Gardermoen.

Bommen til oppstillingsområdet var regelrett kjørt ned, og den dyreste tralla av ca 50 traller på tomten var hentet ut. I følge RB.no som først meldte saken, er verdien over en million kroner.

- Nei, vi har ennå ikke hørt eller sett noe til den, sier Jan Bakken i Schmitz Cargobull Norge til Tungt.no.

Hengeren var påkostet med en rekke detaljer og finesser, blant annet underliggende løftelem, og kunden hadde ventet et halvt år på den.

- Siden kunden skulle hentet denne i går, var den allerede registrert og heldigvis da forsikret, opplyser Bakken.

- Har hengeren noen spesielle kjennetegn for folk som skulle observere den ute på veien?

Omtrent som denne, men med underliggende løftelem.
Omtrent som denne, men med underliggende løftelem. Foto: Jan Bakken

- Hengeren er helt hvit, så underliggende løftelem er helt klart det mest spesielle. Jeg kan ikke huske at vi har levert mange sånne de fire årene jeg har jobbet her sier Bakken.

Han opplyser at registreringsnummer er JP7297. Det er vi vel ingen som tror at fortsatt står på hengeren. Litt mer spesielt er det at også skiltet på trekkeren som brukes på tomta hos Schmitz ble stjålet.

- Det er CV72537 . Dette kan jo være satt på trekkere de brukte til tyveriet, spekulerer Bakken.

Med tanke på at de fant ut at GPS-sporingen i tralla var koblet ut eller deaktivert allerede 28 april, altså to uker tidligere, tyder alt på et godt planlagt tyveri.

- Hva gjør kunden nå, da?

- Han får en leietralle så lenge. Foreløpig avventer vi situasjonen for å se om tralla dukker opp igjen, men sjansene er vel små for å finne den i Norge.

Saken er politianmeldt Ullensaker lensmannsdistrikt. Hos Statens vegvesen rett over gaten er det også kameraer som står vendt mot oppstillingsplassen, så det er fortsatt håp om at noen flere spor dukker opp etter hvert.