Skal levere 83 lastebiler til Posten Norge

Posten Norge AS har nylig bestilt lastebiler fra Bertel O. Steen. Dette er den største enkeltordre av lastebiler i selskapets 119-årige lange historie.

Posten Norge, med de tilhørende Bring datter-selskapene, er en betydelig transportør og disponerer Norges klart største flåte av egeneide kjøretøy, hvorav rundt 900 er lastebiler.
Posten Norge, med de tilhørende Bring datter-selskapene, er en betydelig transportør og disponerer Norges klart største flåte av egeneide kjøretøy, hvorav rundt 900 er lastebiler. Foto: BOS
Sist oppdatert

Bertel O. Steen opplyser i dag at Posten Norge AS har bestilt 83 Mercedes-Benz lastebiler.

Representert ved Mercedes-Benz Nyttekjøretøy Import har selskapet deltatt i en anbudsprosess hvor det totalt var forespurt på 118 lastebiler i ulike størrelser og konfigurasjoner. Av dette totalvolumet falt altså valget på Mercedes-Benz lastebil for hele 83 enheter.

Hovedvolumet i leveransen består av 71 store lastebiler av modellen Mercedes-Benz Actros, i tillegg til 12 enheter av den lettere lastebilmodellen Atego. Hovedleverandør av påbygg vil være SKAB.

Etter en videre prosess med detaljkonfigurering bilene, og de ulike påbyggende fra flere underleverandører, skal bilene overleveres Posten Norge primært i perioden fra oktober i år og inn i første kvartal 2021. Bilene skal fordeles på Postens lokasjoner over hele Norge.

Bilene vil ha en forventet total kilometerproduksjon på rundt 25 millioner kilometer i løpet av den kalkulerte driftsperioden på 5 år. Det er i tillegg inngått en service- og reparasjonskontrakt på alle bilene. Avtalen har en total omsetningsverdi på vel 100 millioner kroner for salg og servicekontrakter.

- Bertel O. Steen og Posten Norge har en lang tradisjon for samarbeid. At de igjen velger oss er en positiv tillitserklæring, og vi er svært glade for nok en gang å få muligheten til å levere biler til Posten Norge- sier konserndirektør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy Per Ragnar Johansen.

Ifølge Bertel O Steen har Posten Norge vektlagt høyt sikkerhetsnivå med blant annet den avanserte bremseassisten ABA 5, som nødbremser kjøretøyet automatisk, også for myke trafikanter, og ikke minst PPC, et system som bidrar til at bilen utnyttes optimalt etter veien, både med hensyn på miljø, sikkerhet og driftsøkonomi.

Godt tilbud og sikre biler gjorde susen i Posten-anbudet.
Godt tilbud og sikre biler gjorde susen i Posten-anbudet. Foto: BOS