Skivebom for nyhet om krav til bombrikke

Flere medier melder at det ikke skal være krav om obligatorisk bombrikke i lastebil.

Tungt eller lett? Det er ikke godt å vite om man leser nyhetene i dag. Det korrekte skal være at lette kjøretøy ikke vil få det samme kravet som vi i dag har til de tunge. 
Dette ble klart etter at transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget kom med innstilling om vegreformen til regjeringen. Høyre, Frp og Venstre hevder at hensynet for de som sjelden eller aldri kjører gjennom en bomstasjon må veie tyngre enn effekten av innkrevingen totalt sett.
Tungt eller lett? Det er ikke godt å vite om man leser nyhetene i dag. Det korrekte skal være at lette kjøretøy ikke vil få det samme kravet som vi i dag har til de tunge. Dette ble klart etter at transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget kom med innstilling om vegreformen til regjeringen. Høyre, Frp og Venstre hevder at hensynet for de som sjelden eller aldri kjører gjennom en bomstasjon må veie tyngre enn effekten av innkrevingen totalt sett. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Flere medier- deriblant NRK, E24 og Nationen  - skrev i går at det fremover ikke blir obligatorisk bombrikke for kjøretøy over 3,5 tonn.

Dette fremgikk av en NTB-melding som refererte til en fersk innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen angående den kommende vegreformen.

Senere på kvelden ble en ny melding sendt ut, der innholdet er det samme, bortsett fra en vesentlig detalj; teksten er nemlig endret til «… kjøretøy under 3,5 tonn».

I dag ligger fortsatt begge nyhetene på en rekke aviser - uten at noen ser ut til å ta notis av dette.

Tungt.no har finlest innstillingen og ser at teksten kan være tvetydig og gi emne for misforståelser.

Det rette skal dog være at kjøretøy over 3,5 tonn fortsatt skal ha obligatorisk bombrikke, men at kravet ikke vil bli innført på personbiler under 3,5 tonn.

Så vet vi det.

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017