Slik losset sjåføren overlasten

- Vi synes ikke dette er greit, sier vegvesenet.

Publisert Oppdatert

Tirsdag ettermiddag ble en gasstransport stoppet ved kontrollstasjonen på Seljestad. Det viste seg at transporten var 1200 kilo for tung. Men måten sjåføren løste det på, imponerte ikke kontrollørene.

- Vi stoppet en tankbil og vinket den inn på vekta, forteller Sjur Nesbø ved Voss trafikkstasjon til tungt.no. Da vi veide det, så vi at det veide 1200 kilo for mye. Sjåføren så ikke helt ut til å forstå dette og det sto biler bak ham i kø for å bli veid. Vi fortalte dermed at han kunne kjøre en liten runde og komme tilbake senere for å bli veid på nytt slik at vi kunne få unna køen i mellomtiden. Vi fikk noen av dokumentene hans og fortsatte å veie de andre på plassen. Fraktdokumentene fikk sjåføren beholde selv så lenge.

Stor var overraskelsen da sjåføren kjørte av vekten og parkerte på plassen for deretter åpne ventilen og slippe ut 1200 kilo gass.

- Vi ante jo ikke hva slags gass det var og det la seg en gasståke over hele kontrollplassen, forteller Nesbø.

Gassen er helt ufarlig, men det visste ikke kontrollørene eller de andre på plassen. Foto: Statens vegvesen
Gassen er helt ufarlig, men det visste ikke kontrollørene eller de andre på plassen. Foto: Statens vegvesen

De andre sjåførene på plassen ble også lettere sjokkerte. De forsto jo ingenting, sier Nesbø. Det viste seg at det norske firmaet med sin danske sjåfør hadde karbondioksid i tanken. Da det ble sluppet ut, holdt det mange kuldegrader og dermed ble tåketeppet lagt.

- Har dette skjedd før?

- Selv har jeg ikke opplevd dette med gass. Jeg har vært med på enkelte små utslipp av talkum og slike ting, men aldri gass. Men jeg vet at enkelte andre kontrollører har vært borte i liknende saker, men da har vi jo visst hva som har vært slippet ut. Det visste vi ikke denne gangen.

- Hva sier bedriften som transporterte gassen?

- De har tatt tak i saken. De forteller at gassen er helt ufarlig og at de normalt sett kontakter politi og brannvesen når de må slippe ut gass på denne måten.

- Hva sier dere?

- Vi synes ikke dette er en grei måte å losse overlast på.

Få med deg det som skjer i transportbransjen. Tegn et abonnement på TransportMagasinet her.