Slik lurer lastebiltyvene politiet

Vi har gjentatte ganger skrevet om østeuropeiske bander som stjeler lastebiler i Danmark. De siste årene har antall tyverier økt kraftig, og våre danske venner forsøker nye veier for å komme tyveriene til livs.

Sist oppdatert

Selv har vi undret hvorfor man ikke installerer en enkel GPS i bilene. Det burde kunne løse problemet, og kanskje også være en måte å få rimeligere forsikring.

Fra en dansk leser, får vi vite at det også er tilfelle. Installering av GPS gir rimeligere forsikring, men løser ikke hele problemet.

- Etter at tyvene har stjålet en lastebil eller trailer, kjører de ofte til en øde plass og parkerer. Det forlater de bilen eller traileren og lar den stå noen dager. De av bilene som har en GPS blir dermed funnet der, uten at tyvene selv løper noen risiko.

Det forteller konsulent Tommy H. Hansen i de danske forsikringsselskapenes forening til dansk media. Dersom bilen fortsatt står der, er det altså bare å kjøre videre.

En annen mulighet for tyvene er å bruke en såkalt GPS-jammer til et par hundrelapper. Denne gadgeten ødelegger signalene som blir sendt fra GPS-systemet.

Det hele ser ut til å utvikle seg til å bli en form for kappløp mellom tyver og fabrikanter av ulike løsninger.

Vi tipper at man fremover vil se stadig nye elektroniske låsesystemer, og stadig nye finurlige motgrep. Dessverre.

Les også: Enormt med lastebiltyverier i Danmark

Les også: Fant stjålet lastebil ved hjelp av Dynafleet

Les også: Finn en lastebil - tjen penger

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2011, og sist oppdatert 06/04 2017