Slik stjal tyvene last fra lastebiler - i fart!

At kapell kan bli oppskåret og godset kan bli stjålet mens man sover, vet vi. Men det er (heldigvis) første gang vi ser denne oppskriften på hvordan tyver kan opptre. Det er rumenske myndigheter som har filmet hendelsen, som visstnok langtfra er enestående i sitt slag.

Tyvene kjører helt opp i rumpen på lastebilen de har sett seg ut. Deretter krabber de opp av takluken på egen bil og hopper over på lastebilens bakdør. Vi undres over hvilken helseforsikring de måtte ha.
Tyvene kjører helt opp i rumpen på lastebilen de har sett seg ut. Deretter krabber de opp av takluken på egen bil og hopper over på lastebilens bakdør. Vi undres over hvilken helseforsikring de måtte ha.
Sist oppdatert

Nylig avslørte og arresterte det rumenske kriminalpolitiet 20 gjengmedlemmer som gjentatte ganger har stjålet gods fra lastebiler i fart. I perioden mellom mars og mai i år skal kjeltringene ha stjålet varer av en verdi på omkring 2,5 millioner kroner.

Typisk tyvegods var sigaretter og kaffe, melder politiet som opplyser at tyveriene hovedsakelig foregikk i området rundt Bucharest.

Metoden går ut på å stjele fra lastebiler i fart langs veien. Og for å toppe det hele - de fleste tilfellene foregår natterstid.

Stropper seg til bilen foran

Tyvene kjører helt opp i rumpen på lastebilen de har sett seg ut. Deretter krabber de opp av takluken på egen bil og hopper over på lastebilens bakdør. I enkelte tilfeller bruker de en stropp for å feste seg til lastebilen.

Der klipper de låsen og frakter bokstavelig talt tyvegodset ut av den kjørende bilen til kompisen på taket bak. Når bilen bak er fullastet, må du ikke tro de gir seg.

Neida, da kommer en ny pickup opp i rumpa på lastebilen og slik fortsetter de til lasten er borte. Ofte oppdages ikke tyveriene før lastebilen kommer til losseplassen, opplyser departementet for organisert tyveri i Romania.

Den noe sofistikerte metoden skal også ha blitt brukt ved enkelte tilfeller i Spania, Sør-Afrika og i Tyskland.

Se den spektakulære videoen av hvordan tyvene stjeler på:

</p> </div>

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2012, og sist oppdatert 07/04 2017