Smart automatpresenning sparer diesel

Her kommer nyeste generasjon Ecotop automatiske rullepresenning til hengere. Sparer tid og drivstoff hos både transportører og bønder.

En liten flik av Danmark, med Ecotop bredt over seg. Foto: Ecotop
En liten flik av Danmark, med Ecotop bredt over seg. Foto: Ecotop
Sist oppdatert
Ecotop passer nå til langt flere hengere. Foto. Ecotop
Ecotop passer nå til langt flere hengere. Foto. Ecotop

Lille danske Ecotop, også kjent under navnet Spørring Karrosserifabrik, ruller nå ut (sic) nyeste versjon av sitt automatisk presenningsystem til transport og landbruk. Ecotop 15 er navnet.

Ecotop har drevet med automatiske hydrauliske presenningsystemer til transport og landbruk siden år 2000. Det spesielle ved Ecotops patenterte løsninger er at presenningene strammes helt automatisk etter hvor stort lass man kjører med.

Ergo sparer man tid og arbeid. I tillegg reduseres drivstofforbruket mellom 5 og 20 prosent, påstås det. Uvisst hva man sammenlikner med.

– Det nye produktet er simpelthen en gjennomgripende ny versjon av det gamle systemet, med mange nye finesser, sier Jakob Jensen, oppfinner og utvikler av Ecotop.

En av de store fordelene i forhold til tidligere er at rullepresenningen kan monteres på et eksisterende påhengskjøretøy uten at man må bygge det om. Dermed er systemet langt mer fleksibelt enn før. Sammenlignet med forgjengeren er byggehøyden også 12 centimeter lavere.

For dem som er ute og farter i sommer, kan vi nevne at Ecotop har valgt å debutere produktnyheten System 15 for gamle og nye kunder på Elmia Lastbil i Sverige i august – men er du riktig kåt, kan du få et smugtitt allerede på stand 78 på Vestfyn Trækker i Danmark i mai.

– Vi lanserer Ecotop System 15 i både Norge, Sverige, Danmark. Markedene er meget like, så behovet for våre produkter er like stort i alle tre land, påstår Jakob Jensen fra Ecotop.

Selv om de to messen primært henvender seg til transportbransjen, håper oppfinneren også at mange bønder vil ta turen for å se nærmere på Ecotops produkter.

– Vi opplever at vognene i landbruket blir større og større, så også her er behovet for automatiske presenningsystemer stadig stigende, understreker han.

En rekke detaljer og funksjoner er forbedre på system 15. Foto: Ecotop
En rekke detaljer og funksjoner er forbedre på system 15. Foto: Ecotop

Denne saken ble første gang publisert 09/05 2016, og sist oppdatert 06/04 2017