Snart kan du prøvekjøre Scania

... og dette sa Scaniafolket på IAA.

På IAA møtte vi kommunikasjonsdirektør John Lauvstad og Scanias nye salgs-og markedsdirektør i Norge, Pär Landén. Snart er det klart for kundelabber på Scaniarattet i Norge.
På IAA møtte vi kommunikasjonsdirektør John Lauvstad og Scanias nye salgs-og markedsdirektør i Norge, Pär Landén. Snart er det klart for kundelabber på Scaniarattet i Norge. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
Denne karen kikket så visst ikke på Scanias nye peilepinne. Han fotograferte den. Så trakk han den ut litt, fotograferte igjen, før han til slutt tok ut pinnen helt og nærfotograferte oljepeilepinnehullet. I mellomtiden hadde han en kollega inne i bilen som brukte noen hundre bilder på å dokumentere alt han kom over der.
Denne karen kikket så visst ikke på Scanias nye peilepinne. Han fotograferte den. Så trakk han den ut litt, fotograferte igjen, før han til slutt tok ut pinnen helt og nærfotograferte oljepeilepinnehullet. I mellomtiden hadde han en kollega inne i bilen som brukte noen hundre bilder på å dokumentere alt han kom over der. Foto: Svein-Ove Arnesen

Scania har foreløpig kun vist noen få av de kommende versjonene av den nye serien. På IAA møtte vi kommunikasjonsdirektør John Lauvstad og Scanias nye salgs-og markedsdirektør i Norge, Pär Landén.

- Denne har du ikke sett før, smiler de og stiller seg opp foran en R410 med lavt tak. Lauvstad tror R-klassen vil selge mer enn S-klassen den nærmeste tiden.

Kvelden i forveien ble det kjent at Scania S-serien ble kåret til Truck of The Year.

På IAA viser de naturligvis flere utgaver av den nye modellen i tillegg til en gassbil, hybride løsninger og en godt ustyrt versjon av "gamlemodellen", nemlig «Crown Edition».

Mest av alt vil de vise hvordan kundene skal tjene mer penger via digitale løsninger.

Lauvstad forteller at han gleder seg til tilbakemeldingene etter at det åpnes for prøvekjøringer. I dag har Scania vist biler over hele landet, der man har kunnet sette seg inn og kikke på de nye løsningene. Men det er først når man har rullet litt at man kjenner forskjellene.

Lauvstad gleder seg også til å høre tilbakemeldingene fra fjernlysene under frontruta. Ved snø og tåke slipper man den «hvite veggen»

Fra midten av oktober skal det være seks biler fordelt på landet som man kan prøvekjøre.

 

I videoen under får du en liten smakebit fra da Gunnar Tuft fikk labbene på rattet et kort øyeblikk.

Scania S-serie.mov

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017