Spaserende sjåfør forsøkte å lure kontrollørene

En anmeldelse ble brått to da en sjåfør forsøkte å "redde" en annen.

En synder ble to etter at sjåførene på disse bilene forsøkte å lure kontrollørene. De ble premierte med 8000 kroner hver for dette stuntet.
En synder ble to etter at sjåførene på disse bilene forsøkte å lure kontrollørene. De ble premierte med 8000 kroner hver for dette stuntet. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Tirsdag ble en makedonsk sjåfør med bulgarsk bil stoppet ved Minnesund. Det viste seg at sjåføren ikke hadde tatt YSK etter at han fikk førerkortet i 2010. Dermed ble det standard prosedyre med kjøreforbud og anmeldelse.

Det syntes sjåføren var trist og lurte på om han kunne ringe en venn som kunne ta ham og lasset videre. - Det var ingenting i veien for det, men vi stusset da det litt senere dukket opp en kar til fots. Han hadde dog førerkort og alt så bra ut, forteller Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim kontrollstasjon til tungt.no. Dermed slapp de last og sjåfør videre.

Fant en lastebil til

Men kontrollørene aner ugler i mosen og legger seg på hjul bak dem. Det viser seg at de kjører ut på E6, men deretter snur og kjører tilbake når de tror de ikke er synlig for kontrollørene lenger. Og der, like ved, står jammen en lastebil tilhørende sjåfør nummer to, altså han som kom spaserende.

Da kontrollørene ankom bilen, satt sogar sjåføren uten YSK bak rattet.

Skulle bare prøvesitte litt

- Han påsto at han ikke skulle kjøre, bare prøvesitte litt, forteller Rogneby. Det viste seg også at den spaserende sjåføren hadde kjørt på skiva til den stoppede sjåføren etter at de hadde kjørt fra kontrollen. Ved kontroll av bilen til sjåfør nummer to, fant man at han sogar var et par tonn for tung.

Begge trakk hengere for LKW Walter, og mens den første sjåføren var på vei for å hente gods på Stange, var den andre lastet for Raufoss aluminium og på vei ut av landet.

Nå ble det i stedet full stans og politianmeldelse på dem begge.

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017