Stabil høy andel utenlandske lastebiler i Norge

- Det er et stabilt antall utenlandske lastebiler i Norge. Tallene er omtrent som sist, forteller Tore Bendiksen ved kommunikasjonsavdelingen hos NLF.

Fra 07.00 til 11.00 onsdag formiddag hadde det passert 32 norske og 245 utenlandske på vei ut av landet ved Svinesund. Sannsynligvis var tallet utlendinger inn til landet høyere.
Fra 07.00 til 11.00 onsdag formiddag hadde det passert 32 norske og 245 utenlandske på vei ut av landet ved Svinesund. Sannsynligvis var tallet utlendinger inn til landet høyere. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
Det blir noen trykk på denne i løpet av et døgn. For å få sammenlikningen så riktig som mulig, ble tellingen foretatt på samme dag som for to år siden. Det skiller litt på trafikken ut fra de forskjellige ukedagene.
Det blir noen trykk på denne i løpet av et døgn. For å få sammenlikningen så riktig som mulig, ble tellingen foretatt på samme dag som for to år siden. Det skiller litt på trafikken ut fra de forskjellige ukedagene. Foto: Svein-Ove Arnesen

Det er to år siden NLF sist gjennomførte sin nasjonale telleaksjon for å kartlegge utenlandske aktørers virksomhet i Norge.

På samme måte som sist har medlemmer av forbundet stått på de samme 20 tellepunktene på det samme døgnet. Dermed ser man kjapt om det ville være forskjeller.

Les også: Mer enn én av tre lastebiler er utenlandske

Totalt sett viser årets telling at det er omkring 33 prosent utenlandske biler her denne junidagen - det er bare noen få prosenter unna resultatet for et par år siden, men skyhøyt over hva tilfellet var for bare et par tiår siden.

Det er naturlig nok store forskjeller på hvor i landet kontrollene sto. Da tungt.no besøkte Svinesund onsdag formiddag, hadde kontrollteamet der klokket inn 245 utenlandske og 32 norske i løpet av et par timer.

Selv om det ikke er en vitenskapelig studie, vil det allikevel gi en god indikasjon på omfanget gjennom et ordinært transportdøgn i juni.

Det har vært 500 medlemmer ute i natt på telling. Det sier litt om engasjementet blant norske lastebileiere.

- Vi vet jo noenlunde utfallet allerede, men det er godt å få det dokumentert, forteller Morten Juliussen (t.v.) og Tommy Olsen. Det er de som har morgenvakten på Svinesund utgående denne dagen. - Jeg vinner trykk-konkurransen, sier Tommy. Det er han som registrerer utlendingene.
- Vi vet jo noenlunde utfallet allerede, men det er godt å få det dokumentert, forteller Morten Juliussen (t.v.) og Tommy Olsen. Det er de som har morgenvakten på Svinesund utgående denne dagen. - Jeg vinner trykk-konkurransen, sier Tommy. Det er han som registrerer utlendingene. Foto: Svein-Ove Arnesen

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017