Miniserie: Transportører som gjør det bra

DA: Tore Elstad startet med en tankbil, og med kjøring for Norsk Texaco Oil i 1986. NÅ: I 2019 omsatte Elstad Oljesenter for nesten 300 millioner og presterte en bunnlinje på 8 millioner.

Elstad Transport AS endret navn til Elstad Oljesenter AS i 2014 - og siden har det bare gått oppover.
Elstad Transport AS endret navn til Elstad Oljesenter AS i 2014 - og siden har det bare gått oppover. Foto: privat
Sist oppdatert

TRANSPORT & REGNSKAP 2019: Elstad Oljesenter AS holder til på Kløfta på Romerike, og er registrert i bransjen Godstransport på vei.

Og siden hele virksomheten startet med en tankbil er ikke det urimelig bransjetilhørighet. Men spesielt siden 2012 har omsetningen skutt i været.

- Både bedriftsnavnet og egenomtalen på internet tyder på at det kan være flere inntektsstrømmer enn bare kjøringen?

- Ja, hehe, det er andre produkter enn transporten som har stått for den økningen ja, svarer gründer Tore Elstad selv, på en litt hakkete mobiltelefon fra mellom Sørumsand og Kløfta. Den smått eventyrlige utviklingen siden 1986 kan du lese noen linjer om i rammesaken under.

- Selve leiekjøringen har faktisk gått nedover. Når er det mest egentransport det går i.

- Så dere har fortsatt egne biler?

- Jada. Vi har ni tankbiler, og det skal vi fortsette med. Den største forskjellen med egentransport er vi eier varene på bilene selv. Vi selger oljer og drivstoff og har egne kortanlegg i området vi kan kalle Oslo, Akershus og oppover Glåmdalen.

- Men hva med korona i 2020. SSB forteller i dag om kraftig nedgang i salg av petroleumsprodukter i år. Er dere også rammet?

- Nei. Vi har verken permittert eller søkt støtte. Det var rolig i januar og februar, men det tok seg kraftig opp i mars og april. Våre kunder er i stor grad anlegg og bønder. Akkurat nå har det roet seg litt, men jeg er fortsatt optimistisk for 2020, avslutter Tore Elstad.

Det startet med en bil

Grunder Tore Elstad startet med en tankbil med kjøring for Norsk Texaco Oil i 1986. På den tiden ble det kjørt bensin, fyringsolje og smøreoljeprodukter på samme bil. Bedriften vokste raskt og i 1991 startet Tore Elstad som varmeforhandler for Norsk Texaco Oil, i den forbindelsen ble det kjøpt en tankbil som rommet 7000 liter. Norsk Texaco Oil og Hydro Olje ble slått sammen i 1995 og det nye navnet ble Hydro Texaco Oil AS. Tore Elstad fortsatte som transportør og varmeforhandler i det nye selskapet.

Elstad Transport A/S ble formelt stiftet 1. januar 1996 og da ble driften fra Tore Elstad overført dit. Fra 1997 ble aktiviteten trappet opp med utvidelser og oppkjøp både som varmeforhandler og transportør. Fra 2005 overtok også firmaet kjøreplanleggingen av fyringsolje og diesel i Oslo og Akershus. Dette blir i dag styrt fra vår avd. på Kløfta, hvor vi er online med selskapet på Skøyen i Oslo.

2006 ble Hydro Texaco Oil kjøpt opp av Reitan Servicehandel og ble omdøpt til YX Energi. Elstad Transport A/S har fortsatt som før i det nye selskapet, og består i dag av 10 tankbiler og 13 ansatte. I 2011 omsatte Elstad Transport A/S for 23,3 millioner kroner. 1.3.2013 starter vi opp som plattsforhandler for UNO X Energi. 2014 - Vi har nå valg å skifte navn fra Elstad Transport til Elstad Oljesenter AS. Vi er ser fremover, og kan nå tilby Biofyringsolje som et av våre nye satsningsområder.

I 2019 omsatte selskapet for 299 millioner kroner.