Transportkriminalitet:

Stjålet norsk trekkvogn funnet i Sverige.

I slutten av juni ble en Scania trekkvogn stjålet på Skedsmokorset. På onsdag ble den gjenfunnet på en pendlerparkering utenfor Helsingborg. Det skal være andre gang den samme bilen blir stjålet på et par måneder!

TransportMagasinets samarbeidspartner, Göran Rosengren i Proffs, fulgte med politiet da den stjålne norske lastebilen ble funnet. Foto: Göran Rosengren
TransportMagasinets samarbeidspartner, Göran Rosengren i Proffs, fulgte med politiet da den stjålne norske lastebilen ble funnet. Foto: Göran Rosengren
Sist oppdatert
Forbryterne har gått hardt til verks med tenningslåsen på trekkvogna. Foto: Göran Rosengren
Forbryterne har gått hardt til verks med tenningslåsen på trekkvogna. Foto: Göran Rosengren
- Trekkvogna er utstyrt med falske skilt, og også registreringsskiltene er stjålne
Richard Karlsson, trafikkpolitiet

Den 27. juni ble en hvit 2007 Scania R480 trekkvogn meldt stjålet på Skedsmokorset nord for Oslo. Nå har den dukket opp i forbindelse med en trafikkontroll på E6 vid Helsingborg. En servicearbeider stopper ved kontrollplassen og forteller til politiet at han har notert at en lastebil under lengre tid har stått parkert på en pendlerparkering ved Bårslöv, sydøst for Helsingborg.

Falske skilt

Trafikpoliti Richard Karlsson og bilinspektør Stefan Lovén begir seg til plassen og konstaterer at det er snakk om et stjålet kjøretøy.

- Trekkvogna er utstyrt med falske skilt, og også registreringsskiltene er stjålne, forteller Richard Karlsson etter å ha kontaktet Bjørn Uno Rogneby hos Statens vegvesen på Jessheim.

Stefan Lovén kan via trekkvognas chassisnummer konstatere kjøretøyets rette identitet og på den måten spore trekkvognas rettmessige eier. Den stjålne trekkvogna tilhører lastebileier Jan Edvin Andersen i Oslo.

Andre gang

Da vi tok kontakt med ham visste han ingenting om at lastebilen hans var gjenfunnet.

-Dette er andre gang den samme lastebilen blir stjålet. Først ble den stjålet den 26. april fra en oppstillingsplass ved Skedsmo Betong. Den ble gjenfunnet i Helsingborg med en stjålet tralle tilhørende Postnord. Jeg var selv nede og hentet den tilbake. Den gang hadde de brutt opp et forsikringsgodkjent nøkkelskap og fått tak i nøkkelen, forteller Andersen.

Ganske nøyaktig to måneder senere forsvinner lastebilen igjen, også denne gang sto den parkert ved Skedsmo Betong, og også denne gang skulle den brukes til nok et tyveri.

-Natt til lørdag 27. juni ble den stjålet igjen, og natten etter ble den observert da den stakk av gårde med en stjålet Bring-tralle. Jeg meldte den stjålet lørdag ettermiddag, avslutter lastebileier Jan Edvin Andersen, som nå er i kontakt med sitt forsikringsselskap for å få tilbake trekkvogna. 

Flere saker i Sverige

Den gjenfunne lastebilen er den andre i raden av stjålne lastebiler som er funnet denne uka.

- På mandag tok trafikkpolitiets Roadcrime-gruppe en person på fersken da han kjørte en stjålet lastbil. Dette var på E6 ved Lomma, rundt Lund. Sjåføren var dessuten ikke edru, forteller Richard, som berømmer gruppen for mange og fine innsatser.

Her på en pendlerparkering i Bårslöv rett sydøst for Helsingborg, ble trekkvogna funnet.
Illustrasjon: Proffs
Her på en pendlerparkering i Bårslöv rett sydøst for Helsingborg, ble trekkvogna funnet. Illustrasjon: Proffs

Denne saken ble første gang publisert 23/07 2015, og sist oppdatert 06/04 2017