TRANSPORTmessa 2014:

Suksess på TRANSPORTmessa med 9630 besøkende!

Strålende vær, blide mennesker og haugevis med gromt transportutstyr på messa til TransportMagasinet.

Totalt besøkte 9630 publikummere Transportmessa på Gardermoen i år.
Totalt besøkte 9630 publikummere Transportmessa på Gardermoen i år.
Publisert Oppdatert
Til tider myldret det av mennesker på messa.
Til tider myldret det av mennesker på messa.
Svempas råe roadster-Scania tiltrakk seg mye oppmerksomhet.
Svempas råe roadster-Scania tiltrakk seg mye oppmerksomhet.

Tre dager med full sommer på TRANSPORTmessa på Gardermoen bidro til en herlig opplevelse for både publikummere og utstillere. Etter opptelling etter at messa var over på lørdag ettermiddag, kan vi fortelle at messa hadde 9630 besøkende. Selv om dette er litt ned fra sist år, er det bedre enn i 2012. Torsdagen var omtrent som i 2013, fredagen var bedre enn i fjor, mens vi hadde litt færre besøkende lørdag. Dette kan ganske enkelt skyldes at en del valgte andre aktiviteter på en lørdag som viste seg fra en meget solrik og varm side. Det foregikk også andre store arrangementer på Østlandet den samme helga, blant annet Gatebil på Rudskogen i Østfold.

Sjekk åpningsvideoen fra messa HER

Sol og smil

Det har vært en fantastisk messe med bare blide og fornøyde mennesker. Vi fikk allerede torsdag en pekepinn på hva folk mente om årets messe, og det har vært skryt og lovord fra alle vi har snakket med (og det er mange). Til de som sa til oss at vi hadde flaks med været var vi selvsagt kjappe til å rette på dem; vi hadde ikke flaks med været under årets messe, vi har hatt uflaks noen andre ganger!

På den 1,5 km lange stripa i skogen, vegg i vegg med hovedflyplassen, hadde rundt 200 utstillere tatt med seg det grommeste de hadde av utstyr. Det var helt tydelig at ingen så seg tjent med ikke å satse for fullt på messa vår. Hadde noen tatt seg bryet med å spørre om hva alt dette utstyret hadde av verdi, ja da hadde det blitt svimlende summer. Det er tydelig at vårt messekonsept med en utstillergate og lik eksponering for alle, har falt i smak og er en suksessfaktor for messa.

Sjåførene

Ikke noe utstyr er noe tess uten en som kan bruke det. Flott transportutstyr krever flinke sjåfører, og de har vi mange av i Norge. Fredag kveld imponerte de oss med å arrangere konvoi til messa vår. Ca. 250 lastebiler satte sitt preg på E6 opp til Gardermoen, og langs veien satt det skuelystne og heiet dem fram. Fra før var ca. 100 lastebiler på plass i trailerparkeringa i sandtaket til Øynebråten Transport.

Det ble fullt, for å si det slik.

Takk og velkommen

Vi tok en kjapp prat med vår messegeneral Bjørn Magnussen, mens han var i full sving med å rydde opp etter messa. Hvilke inntrykk sitter han igjen med?

-Alle utstillere spør om jeg er fornøyd med messa. Da spør jeg alltid om de er fornøyd med messa, for hvis de er fornøyd så er jeg fornøyd. Dette handler om kontinuitet. Folk vet at dette arrangeres hvert år, og vi opplever stadig fler langveisfarende som kommer hit. Vi kunne sikkert trykket inn noen tusen til her, ved å dra inn showbiler etc., men det er ikke nødvendig. Det er viktigere å ha det riktige publikum her, og det er ingen tvil om at vi har sett en endring og at det er flere beslutningstagere og kunder som besøker messa, avslutter Magnussen.

Han passer på å takke alle utstillere og besøkende, og samtidig ønsker han velkommen tilbake neste år.

Les den rørende historien om den 6 år gamle autisten Barnabas HER

Se den heftige videoen av årets konvoi HER

Som vanlig var det ufattelig mye fint transportutstyr utstilt på messa.
Som vanlig var det ufattelig mye fint transportutstyr utstilt på messa.