Takk for alt så langt, Bård.

Han har alltid vært der, han har alltid ment noe og han har alltid tatt side for transporten. I dag ble det kjent at Bård Hoksrud trekker seg som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Bård Hoksrud trekker seg som statssekretær i Samferdselsdepartementet. En sterk stemme for veibasert transport blir dermed borte fra bransjen.
Bård Hoksrud trekker seg som statssekretær i Samferdselsdepartementet. En sterk stemme for veibasert transport blir dermed borte fra bransjen. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Fremover skal telemarkingen ifølge TV2 fronte Frp som eldrepolitisk talsmann.

Blid og engasjert

Vi har vel knapt sett samferdselsministeren på noe bilde uten at en blid Bård Hoksrud har stått ved hans side og pratet varmt om endringer som må skje for veitransportens beste.

Selv om samferdselsministeren utmerket står på egne ben, har Hoksrud vært sentral i en rekke av reformene regjeringen har utført på samferdselsområdet.

Inn som ny statssekretær kommer etter det TV 2 erfarer Reynir Johannesson. Han er i dag politisk rådgiver i departementet.

Rask på telefonen

For skribentens egen regning må det sies at vi satte pris på hans engasjement og evnen til å trekke viktige saker frem i media. Vårt inntrykk er at Hoksrud virkelig bryr seg om veitransporten. Han var rask på telefonen til oss i redaksjonen for å oppdatere seg på bransjesaker og til å informere oss om planer rundt tilbakeholdsrett av kjøretøy eller innføring av obligatoriske bombrikker.

Også i årene før han ble statssekretær utfordret han tidligere samferdselsministere om f.eks. kabotasjespørsmål.

Med Arnstad danset han akselløft-boggie og på transportmesser gikk han gjerne rundt som publikum.

Hoksrud har utvilsomt vært et sterkt kort for transporbransjen. Nå skal kortstokken deles ut på nytt.

Vi ønsker deg lykke til videre, Bård - og takk for hjelpen!

 

Bård Hoksrud fra en av hans mange debatter. Her blir han og NLFs Geir Mo i intervjuet av TV2 i forbindelse med kravet om innføring av obligatorisk bombrikke.
Bård Hoksrud fra en av hans mange debatter. Her blir han og NLFs Geir Mo i intervjuet av TV2 i forbindelse med kravet om innføring av obligatorisk bombrikke.

Denne saken ble første gang publisert 05/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017