Takk, Ketil!

Den kanskje beste samferdselsministeren i Norges nyere historie takker av. Vi har noen få bilder som viser hvorfor han fortjener den honnøren.

Ett av mine favorittbilder: Ulven og ministeren i grustaket
Ett av mine favorittbilder: Ulven og ministeren i grustaket Foto: Haakon Førde
Publisert

- Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne, forklarer Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet, som kanskje var først ute med nyheten om at Ketil Solvik-Olsen trekker seg som samferdselsminister og følger kona til legejobb i USA.

Solvik-Olsen blir etter alt å dømme etterfulgt av landbruksminister Jon Georg Dale. Men selv om Dale er en solid og markant vestlending fra samme parti, skal det bli tøffe tak å fylle skoene til Olsen.

For det er langt mellom så stødige, engasjerte og intense, og tillitvekkende politiske skapninger i Norge. For politisk skapning er Solvik-Olsen. Men det er sikkert flere enn oss som har tenkt at denne mannen er for real og ekte til å bli partileder og statsminister.

Det blir han altså ikke med det først. Vi kunne fylt mangfoldige nettservere med hva han har oppnådd på taburetten og hvorfor han har blitt så populære i våre kretser.

Jeg velger likevel her bare et lite knippe bilder fra en sommerkveld 2015, da ministeren ble levert på Hjorneskaia, tatt i mot av et øredøvende lufthornorkester - og uten å nøle satt seg bar rattet i lastebil og kjørte selv til grustaket og truckers camp hos Øynebråten på Gardermoen.

Der gikk han rett i dialog med mange engasjerte sjåfører som ikke normalt diskuterer med ministeren en fredags kveld - men gjerne skulle gjort det oftere.

To høvdinger diskuterer spillereglene før avgang convoy.
To høvdinger diskuterer spillereglene før avgang convoy. Foto: Haakon Førde
- Dette må jeg ha bilder av!
- Dette må jeg ha bilder av! Foto: Haakon Førde
Lastebilministeren bak rattet ut av Hjortneskaia.
Lastebilministeren bak rattet ut av Hjortneskaia. Foto: Haakon Førde
Hold litt igjen nedover i Operatunnelen, takk!
Hold litt igjen nedover i Operatunnelen, takk! Foto: Haakon Førde
En øl og en minister.
En øl og en minister. Foto: Haakon Førde
US-biler!!! Stian Østby nede til venstr.
US-biler!!! Stian Østby nede til venstr. Foto: Haakon Førde
Sett skoa i stigtrinnet. Her var det reint, ja!
Sett skoa i stigtrinnet. Her var det reint, ja! Foto: Haakon Førde