Vil Tesla Semi produseres i Berlin?

Og fikser Tesla fritak fra søndagsforbudet for elektriske lastebiler? Tyskland er i opprør.

Rød? Sølv? Svart? Kommer nok i mange farger. Spørsmålet er om bilene kommer fra Berlin ganske snart...
Rød? Sølv? Svart? Kommer nok i mange farger. Spørsmålet er om bilene kommer fra Berlin ganske snart... Foto: Wikipedia
Publisert Oppdatert

NYHETSKOMMENTAR: Tyske kilder, herav https://www.businessinsider.de, antyder at Tesla ikke bare har planer for å bygge Tesla Semi på den lokalt svært omstridte Gigafactory 4 de nå jobber med å oppføre i bygge et Grünheide sørøst for Berlin.

Her handler det om å hugge trær for å lage mlijøbiler.

Omtalt i feks. CNBC

Også omtalt i BBC.

Nei, Tesla skal visstnok nå også lobbe ganske intenst mot tyske myndigheter for å oppheve det tyske forbudet mot søndags kjøring - for elektriske lastebiler.

Tesla Semi ble lansert i med bulder og brak i november 2017, og det har versert planer om å starte produksjonen i 2020. I år altså, og da haster det jo litt, selv om det kanskje ikke er Europa som kommer først?

Når det gjelder det tyske søndagsforbudet ble dette innført allerede 1956. Hensikten har vært å beskytte folks helgedag mot støy og skitt, og gjelder normalt på søndager og helligdager fra kl. 06.00 til 22.00.

I blant utvides dette også, les på lastebil.no.

Dersom Tesla klarer å få unntak for elektriske lastebiler, vil jo det kunne være et formidabelt fortrinn i innslaget til skeptiske europeiske markeder.

Tyskerne har jo allerede passert Norge på små-elbil-toppen. Mtp tysk topografi og avstander, vil gode "incentiver" for el-lastebiler og logistikk antagelig ha enda større gjennomslagskraft enn her hjemm.