Tips medførte anmeldelse

Denne ekvipasjen ble onsdag stanset på RV3.

Dispensasjonen gjaldt for en betydelig smalere last. Dermed ble det anmeldelse av både fører og firma som fraktet dette godset på Rv3.
Dispensasjonen gjaldt for en betydelig smalere last. Dermed ble det anmeldelse av både fører og firma som fraktet dette godset på Rv3. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

- Etter tips rykket vi ut for å stoppe et utenlandsk vogntog som bedrev spesialtransport. Men dette ble for spesielt og for farlig til å kjøre på RV. 3 ettersom det ikke ble utført riktig. Det forteller fagleder Geir Thomas Finstad i utekontrollen Hedmark.

Vogntoget var 27 meter langt og ca. 4,3 meter bredt og skulle til Trondheim med en tank.

Vedkommende hadde riktignok fått dispensasjon av Statens vegvesen, men denne dispensasjonen var på en betydelig smalere last, forteller han. Dermed ble både den danske føreren og firmaet anmeldt. Transporten hadde følgebil.

Vegvesenet rykket ut etter meldinger om at sjåføren hadde problemer med fremkommeligheten, spesielt ved flere plasser der det var veiarbeid. Nå er ekvipasjen parkert frem til en alternativ transport kan ta godset videre eller dispensasjon er på plass.

For bare en drøy uke siden stoppet vegvesenet en annen spesialtransport ved Svinesund. Den hadde hverken følgebil eller dispensasjon.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017