Erling Rolstad:

Tok fjerdeplassen i EM-finalen!

Erling Rolstad tok en sterk fjerdeplass i EM-finalen i sjåførkonkurransen i helgen.

Den norske heiagjengen gjorde en hederlig innsats, og fulgte Erling Rolstad i finalen i YETD-konkurransen. 
Foto: Scania
Den norske heiagjengen gjorde en hederlig innsats, og fulgte Erling Rolstad i finalen i YETD-konkurransen. Foto: Scania
Sist oppdatert
Erling Rolstad vant den norske finalen, som fant sted under Scania Winter på Trysil. I den internasjonale finalen i Sverige, tok han en hederlig fjerdeplass. 
Foto: Tormod Magelssen
Erling Rolstad vant den norske finalen, som fant sted under Scania Winter på Trysil. I den internasjonale finalen i Sverige, tok han en hederlig fjerdeplass. Foto: Tormod Magelssen
Det er bare én som kan titulere seg «beste unge lastebilsjåfør» i Europa, men alle 26 kan kalle seg vinnere.
Erik Ljungberg, Senior Vice President, Scania

Foran nesten 10.000 tilskuere stakk Lars Søndergård fra Danmark av med førsteplassen i den spennende Young European Truck Driver finalen i Södertälje, Sverige, i helgen.  Andreplassen gikk til Patrick Schildmann fra Tyskland, mens tredjeplassen gikk til Thomas Knüsel fra Sveits. Lars Søndergård, som deltok i YETD-finalen for andre gang, tok seieren foran 25 sjåfører fra land i hele Europa.

Hederlig innsats

Norske Erling Rolstad (26) fra Sør-Fron, gjorde en meget innsats og kom på en sterk 4.plass, noe han var godt fornøyd med. Erling Rolstad vant den norske finalen under Scania Winter på Trysil tidligere i år, i en meget spennende finale som vi i tungt var så heldige å oppleve.

Det er totalt mer enn 22.000 unge lastebilsjåfører under 35 år fra 26 europeiske land som har konkurrert i Scania Young European Truck Driver. Førstepremien i konkurransen er en splitter ny lastebil fra Scania, til en verdi på 100 000 euro. Konkurransen er en viktig del av et globalt initiativ for ansvarlig, sikker kjøring som ble startet av Scania i 2003. Ved å fremheve rollen som sjåfør, ønsker Scania også å trekke flere unge mennesker til yrket.

Alle er vinnere

-Det har vært fantastisk å se hvor konsentrert og fokusert deltakerne har vært under konkurransen. Det er bare én som kan titulere seg «beste unge lastebilsjåfør» i Europa, men alle 26 kan kalle seg vinnere, sier Erik Ljungberg, Senior Vice President og leder av Scania Corporate Relations.

Scanias Young European Truck Driver konkurranse har tilslutning fra Europakommisjonen og Den internasjonale veitransportunionen. Michelin og Volkswagen er sponsorer. I tillegg til EM kjøres også lignende konkurranser i Latin-Amerika, Afrika og Asia. Konkurransene i 2014/2015 tiltrakk seg nær 100.000 deltakere over hele verden.

Les også:

Erling vant den norske finalen

 

Danske Lars Søndergård vant konkurransen Young European Truck Driver. 
Foto: Scania
Danske Lars Søndergård vant konkurransen Young European Truck Driver. Foto: Scania

Denne saken ble første gang publisert 29/04 2015, og sist oppdatert 06/04 2017