Yrkessjaforens far

Tom Holshagen (60) sin hverdag er preget av tanker - både på nett og langs veien.

Tom Holshagen fyller Adblue på Yara-kunder sine tanker.
Tom Holshagen fyller Adblue på Yara-kunder sine tanker. Foto: Bjørn Røst Kjørmo
Sist oppdatert

- Helt blåst! sier Tom, når vi spør hva han tenker om landets nye samferdselsminister. Etter å ha tenkt litt, modererer han seg noe.

- Hareide har jo erfaring fra transportkomiteen, men jeg frykter at han gjør om på mye av det Solvik-Olsen fikk til. Han er jo en av de beste vi har hatt.

- Hvis du var minister, hva hadde du prioritert?

- Synd å si det, men jernbanen. Den burde vært bedre og mye mer i bruk, sier Holshagen. Han strekker seg etter kaffekoppen, mens vi durer ut på E6. I speilet ser vi hengeren. "Driving for cleaner air" står det på siden av tanken som er fyllt med AdBlue. Vi er på vei for å fylle på pumper både hos bensinstasjoner og hos transportselskaper. Tom er sjelden ferdig før tanken også er tom.

Tom Holshagen har alltid kaffen klar! Er solnedgangen fin, og været bra, tar han seg gjerne tid til å nyte livet underveis.
Tom Holshagen har alltid kaffen klar! Er solnedgangen fin, og været bra, tar han seg gjerne tid til å nyte livet underveis. Foto: Bjørn Røst Kjørmo

TransportMagasinet har startet en ny serie, kalt "Stafetten". Mannen som startet Facebookgruppa yrkesjaforen.no, ble førstemann ut. Vi ble med ham på en normal arbeidsdag, og snakket om løst og fast, samtidig som han fyllte den ene AdBlue tanken etter den andre, i og utenfor Oslo.

I TransportMagasinet nr 3, 2020, kan du lese om hvordan Facebookgruppa yrkessjaforen oppsto, og hvilke tanker Tom gjør seg når han sitter bak rattet.
I TransportMagasinet nr 3, 2020, kan du lese om hvordan Facebookgruppa yrkessjaforen oppsto, og hvilke tanker Tom gjør seg når han sitter bak rattet. Foto: Faksimile, TM 3, 2020.

I magasinet som er i salg nå, kan du lese den 7 sider lange reportasjen med Holshagen, og mye mye mer. Har du ikke abonnement, kan du tegne det ved å klikke HER.

Etter endt intervju, fortalte Holshagen oss hvem han ønsker skal overta stafettpinnen, og vi skal følge opp. På den måten kommer vi oss etterhvert rundt i hele landet. Kanskje blir det deg neste gang? Følg med!

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2020, og sist oppdatert 02/04 2020