- Vi har samme mål alle sammen, har vi ikke?

Spørsmålet kommer fra NLF-veteranen Torgils Rogne. Han har sett seg lei på det han kaller nedsnakking av organisasjonene i transportbransjen

Olav Rogne AS er en av landets eldste transportbedrifter
Olav Rogne AS er en av landets eldste transportbedrifter Foto: Privat
Sist oppdatert

Voss Lastebileigarlag ble stiftet i 1935. På fremste benk satt Lars og sønnen, Olav L. Rogne. Familiebedriften på Voss har siden vært sterkt knyttet til NLF, som ble stiftet samme år.

Torgils Rogne er en av ildsjelene i NLF
Torgils Rogne er en av ildsjelene i NLF Foto: Frode Tellevik

Etter hvert har fylkene blitt slått sammen i regioner, og i dag skjøtter Torgils vervet som fylkesleder i Hordaland. - Da far døde i 1988 var jeg 21 år gammel, og fikk klar beskjed om å melde meg inn. NLF var sterkt preget av lokallag på den tiden, og vi merker at de gamle nå begynner å falle fra og at vi mangler rekruttering, påpeker Torgils.

Vossingen er tydelig frustrert over all nedsnakkingen av NLF han opplever på sosiale medier. - Vi hadde hatt det mye verre uten NLF. Og ser vi på sjåførorganisasjonene står det enda verre til. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg ser dialogen mellom sjåførorganisasjonene. Det er nesten bare skittslenging. Husk på at næringen vår er ikke større enn at vi må stå sammen, oppfordrer han.

- Sjåførorganisasjonene må sette seg ned og bli enige om en strategi. Jeg blir flau av å se på hvordan de holder på om dagen. Vi har jo samme mål alle sammen, har vi ikke?

Torgils mener det er på høy tid å se seg i speilet.

- Hadde det ikke vært for NLF, hadde ikke Olav Rogne AS vært der de er i dag, det er jeg overbevist om.

Dette er muligens den første Chevroleten i firmaet, kjøpt i 1923. Trolig er det Lars-Tore og Torgils Rogne sin oldefar Anders Persson Kvammastøl vi ser bak rattet.
Dette er muligens den første Chevroleten i firmaet, kjøpt i 1923. Trolig er det Lars-Tore og Torgils Rogne sin oldefar Anders Persson Kvammastøl vi ser bak rattet. Foto: Privat

Historien om Olav Rogne AS er viet stor plass i neste utgave av TransportMagasinet. Der kan du lese flere sterke meninger om både organisering og bompenger, og samtidig få et tilbakeblikk på 112 år med transporthistorie. Ikke gå glipp av denne utgaven!

Her kan du tegne abonnement, noe vi selvsagt anbefaler på det sterkeste. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 08/01 2019, og sist oppdatert 11/01 2019