USA med TM:

Tour V12 blir den siste

Vi kaller turen "Tour V12". Bli med på vår siste tur!

Om Lisa Kelly, fra TV serien hvor halvslakke motbakker omtales som livsfarlig trailerkjøring, venter på et halvt hundre norske trailersjåfører? Garantert!
Om Lisa Kelly, fra TV serien hvor halvslakke motbakker omtales som livsfarlig trailerkjøring, venter på et halvt hundre norske trailersjåfører? Garantert! Foto: Bjørn Magnussen
Sist oppdatert
Nei, takke oss til en Europeiske bulldog med trange skap under og over den 73 cm ultra-brede senga, fremfor unødvendig komfort som disse sleeperne her byr på. 
Nei, takke oss til en Europeiske bulldog med trange skap under og over den 73 cm ultra-brede senga, fremfor unødvendig komfort som disse sleeperne her byr på.  Foto: Bjørn Magnussen

Magnussen er annonsesjef, messegeneral og tur-guru i TransportMagasinet. Ja, for ikke minst har 11 USA-turer på rad satt spor hos bladets lesere. «Number Eleven» var det enkle, stolte og optimistiske prosjektnavnet i fjor.

- Det var uten tanke på at vår 12. tur også skulle bli vår siste USA-tur. Well, det gjør den, og turen går av stabelen 22. mars til 2. april 2017, sier Magnussen med et snev av vemod i stemmen.

- For det råeste vi har gjort i TM, er nok disse lastebil-USA-opplevelses-turene. Og derfor hyller vi våre egne 12 råe turer med betegnelsen til den råeste lastebilmotoren som er laget over there; V12 totakts dieselmotorer. Tour V12.

Kreftene og kursen

Magnussen humrer bare han tenker tilbake på opplevelsene. Godt over vel også et halvt tusen likesinnede lesere har som har vært over dammen på TM-tur og latt den iboende lastebilentusiasten nyte lastebillandet USA.

- Men kreftene ebber ut litt i takt med kronekursen, medgir Magnussen, når han snart kaster inn håndkledet.

- Jeg er stolt av å være pappa'n til alle turene, men en gang er nok nok. Skal ikke skylde på kronekursen egentlig, men det var faktisk litt mer moro når kostnadene var lavere.

- Skal aldri si aldri

Å kutte strengen helt vil han likevel ikke. Når vi er hjemme igjen etter 2017-turen, så kan det være vi reiser bort i litt "mindre format..." tror han,

- Hehe, kan jo ikke skuffe vår faste reiseveteraner Arvid, Gunnar, Kåre og Audun - og flere med. Dette har blitt ferien til noen, mens det for andre er blitt realisering av den store amerikadrømmen.

For dem som er med i 2017 kommer det forhåpentligvis også til å innbefatte besøk på en Kenworth lastebilfabrikk. To ganger tidligere har TM-turene vært på besøk på en Peterbilt fabrikk, som Bjørn beskriver som «en opplevelse på høyde med da ens egne unger kom til verden».

- Fabrikken i Nashville er imidlertid nedlagt nå.

- Sosialt lastebilsamvær!

Høydepunktene på neste års tur blir sosialt samvær med likesinnede over 10 dager, besøk på amazing Mid-America Truckin Show + noen herlige dager i Nashville + et par dager i verdensmetropolen New York.

- Klart vi kunne funnet på noe nytt hvert år. Men det sosiale, ei ståpels-transportmesse og noen dager i  Nashville, for så vel nye som tidligere medreisende, er kjerneverdier man ikke bytter ut med noe annet, mener Bjørn.

Han understreker at det er faktisk det sosiale samværet deltakerne seg imellom som er selve kjernen og limet i turene vi har laget. Ikke en eneste deltaker har betydd mindre enn andre, i det unike miljøet vi har hatt under alle turene.  

- Siste natt med gjengen...

- Vi husker vel alle den filmen? Og jeg tror de med flest USA-turer på CV'en vil føle det sånn. Jeg skal i hvert fall ikke skjule tåresprett eller tårebekk den siste gangen vi forlater retrodineren Dennis i Louisville, lover Magnussen, allerede lett tårevåt.

- Det er summen av absolutt ALLE, som ligger bak dette. Ikke om man er høyrøstet og frempå eller stille og av få ord.

ALTSÅ: SISTE SJANSE!!! Påmelding til 2017-turen finner du her.

Forskjellen på en fireakslet bil her hjemme, og i det store USA?  Det er da vitterlig kun området fra første drivakselen og frem til fronten av bilen.
Forskjellen på en fireakslet bil her hjemme, og i det store USA? Det er da vitterlig kun området fra første drivakselen og frem til fronten av bilen. Foto: Bjørn Magnussen
Over den brua her; Nashville Down town. Nyter vi et 30-talls live music barer med country liveband fra formiddagen til tre om natta.
Over den brua her; Nashville Down town. Nyter vi et 30-talls live music barer med country liveband fra formiddagen til tre om natta. Foto: Bjørn Magnussen
New York. Det du er ser ER faktisk NY! Nytt og gammelt om hverandre, nesten uansett hvor man befinner seg i denne ubeskrivelige verdensmetropolen.
New York. Det du er ser ER faktisk NY! Nytt og gammelt om hverandre, nesten uansett hvor man befinner seg i denne ubeskrivelige verdensmetropolen. Foto: Bjørn Magnussen

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017