Transportkontroller siste døgn

Dette er noe av det som har skjedd i løpet av de siste 24 timene.

I Molde ble det stanset en spesialtransport med bredde på 3,9 meter. Han burde hatt med seg ledsagerbil.
I Molde ble det stanset en spesialtransport med bredde på 3,9 meter. Han burde hatt med seg ledsagerbil. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert
Denne er riktignok noen dager gammel, men vi tar den med. I nord ble denne karen stanset etter at han unnlot å stanse for kontroll. Årsaken fant de kjapt - føreren kjørte uten sjåførkortet i skriveren.
Denne er riktignok noen dager gammel, men vi tar den med. I nord ble denne karen stanset etter at han unnlot å stanse for kontroll. Årsaken fant de kjapt - føreren kjørte uten sjåførkortet i skriveren. Foto: Statens vegvesen

Vi har igjen tatt et dykk i ulike twitter-kontoer til vegvesenet. Her er noe av det vi fant:

  • Tømmervogntog med 13 tonn i overlast ble stoppet på Åmot i Hedmark i går kveld. Det ble 28000 i gebyr.
  • I Molde ble det stanset en spesialtransport med bredde på 3,9 meter. Det ble kjøreforbud og anmeldelse som følge av overlast og kjøring uten ledsagerbil.
  • I Tana har det vært tungbilkontroll de siste tre dagene. Det ble kontrollert 46 tunge kjøretøy. Av disse ble det 14 gebyrer på dekk og manglende dokumenter, mens tre fikk med seg gebyr for manglende bombrikke og fem fikk bruksforbud.
  • Vestover ser vi at det ved en kontroll på riksvei 7 ved Brimnes ble stanset et vogntog med så varme bremser at bremsedeler ramlet av ved kontrollplassen.
  • I en kontroll på Krossmoen i går var det forøvrig mangler på 9 av 27 kontrollerte biler. Her var fokuset på dokumenter, lastesikring og kjøre- og hviletid.
  • Lenger øst kan vi lese at det ved Oppland var seks kjøretøyer som fikk kjøreforbud etter at de ble veid og funnet for tunge. To fikk kjøreforbud etter dårlig sikring av last.
Ved Brimnes ble det stanset et vogntog med så varme bremser at bremsedeler ramlet av ved kontrollplassen.
Ved Brimnes ble det stanset et vogntog med så varme bremser at bremsedeler ramlet av ved kontrollplassen. Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 06/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017