Transportkontroller siste døgn

…også var det den om lastebilsjåføren som kjørte midt i riksveien fordi han synes veiene i Norge var for smale.

På Hurum måtte denne karen fjerne isflak. Mange sjåfører henvender seg til tungt med spørsmål om sikkerheten til denne karen. Hvor er HMS her da? undrer de.
På Hurum måtte denne karen fjerne isflak. Mange sjåfører henvender seg til tungt med spørsmål om sikkerheten til denne karen. Hvor er HMS her da? undrer de. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert
I nord hadde de det meste på stell i går.
I nord hadde de det meste på stell i går. Foto: Statens vegvesen

Det er vinter og vogntog som står på tvers over hele landet. Vi skal ikke ramse opp alle enkelttilfellene, men en kjapp kikk på kontrollkartet siste døgn viser at:

  • Det på Hurum i går var kontroll. Her måtte en fører spa vekk isflak fra taket.
  • På Jessheim fant de en varebil, som ikke ble veid og funnet for lett. Den hadde derimot 1,5 tonn overlast.
  • Ved Bømlo fant kontrollører et vogntog som var for langt og en semitrailer som måtte lastes om for å sikre lasten bedre.
  • I nord var det felleskontroll med UP og Arbeidstilsynet på Trofors. Det var stor trafikk, men det meste var i orden. En kar ble stanset med tre tonn overlast.
  • På E6 og E75 i Nesseby ble 22 tunge kjøretøy sjekket. Alle hadde gode dekk og kjettinger. To manglet bombrikka og to ble begjært PKK.
  • Også i Møre og Romsdal var det aktvitet ved Bergsøya. Resultatet ble to bombrikkegebyrer og fem kjøreforbud.
  • Like før var det også kontroll ved Dragsund der én manglet brikka, én fikk kjettinggebyr, tre fikk dekkgebyr og én fikk førerkortgebyr. I tillegg fikk tre tekniske mangler og én ble anmeldt for kjøring på annenmanns diagramskive.

Vi tar også med en liten smakebit fra tidligere i uken. På mandag mistet nemlig en utenlandsk yrkessjåfør førerretten i Norge ettersom han kjørte midt i veien på riksvei 120 ved Moss. Årsaken? Han synes veiene var for smale i Norge.

Denne varebilen hadde 1,5 tonn overlass.
Denne varebilen hadde 1,5 tonn overlass. Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 27/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017