Trett sjåfør stanset - hadde døgnhvile på 3.18

Kjørte på to sjåførkort - stanset ved Gardermoen

Denne karen ble stanset ved Gardermoen etter at han hadde kjørt langt med to sjåførkort. Han ble stanset etter å ha levert frukt til Bama.
Denne karen ble stanset ved Gardermoen etter at han hadde kjørt langt med to sjåførkort. Han ble stanset etter å ha levert frukt til Bama.
Sist oppdatert

- Det var en sigen sjåfør vi stanset onsdag, forteller Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon. Den ukrainske sjåføren med et polsk vogntog hadde levert frukt til Bama og var på vei nordover da han ble stanset ved Gardermoen. Bilen hadde lastet i Nederland, kjørt via Tyskland og Danmark og inn til Norge med båt til Langesund.

Ved kontrollen så kontrollørene at en annen sjåfør skulle ha kjørt deler av strekningen. Men hvor var han? Etterhvert innrømmer sjåføren at han har brukt en venns sjåførkort og henter dette. Sjåføren fremsto som svært trett, forteller Rogneby. Det viser seg at han har en døgnhvil på 3 timer og 18 minutter innenfor 24 timer. Total daglig kjøretid var 17 timer og 13 minutter. Sjåføren hadde kjørt mer enn åtte timer uten noen pause, den lengste tiden bilen hadde stått stille var fire minutter, sier Rogneby.

Sjåføren er anmeldt.

- Hva skjer med transportbedriften i disse tilfellene?

- Det er svært vanskelig for oss å ta tak i utenlandske transportører i saker som dette. Det vi kan gjøre er å sende bekymringsmelding til vegdirektoratet. Det gjør vi i alle disse tilfellene. Deretter kan vegdirektoratet transportørens hjemland utføre bedriftskontroll, avslutter Bjørn Uno Rogneby.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2017, og sist oppdatert 07/04 2017