De 11. oktoberdagene livestreamet og fysisk

- Vi gjør selvsagt vår digitale satsing i stor grad pga. den pågående Covid-19 pandemien, men vi tror uansett dette er fremtiden.

Demofeltet viser 3trinnsknusing med sikting og opplag. Kjeft, spindel og knknuser på lukket krets. Strømteknologi, batteri, nettdrift, avløftbar motor, 1 motor til flere maskiner og nullutslippsmaskiner.
Demofeltet viser 3trinnsknusing med sikting og opplag. Kjeft, spindel og knknuser på lukket krets. Strømteknologi, batteri, nettdrift, avløftbar motor, 1 motor til flere maskiner og nullutslippsmaskiner. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Etter et spesielt halvår har ikke Per Fredheim og Fredheim Maskin noe å klage på.

- Det siste halvåret har det egentlig vært fullt trøkk, noe det fortsatt er, forklarer han.

Den 11. utgaven av Fredheims Oktoberdager skulle likevel bli ganske spesiell.

Arrangementet blir limestreamet samtidig som fysisk besøkende kommer for å se på 63 utstilte maskiner til en samlet vekt av 2500 tonn og en verdi av røffly 200 millioner kroner.

En av de 8 nyhetene, Sandvik QJ341 med teleskopisk sidetransportør (som Fredheim peker ut for fotografen).
En av de 8 nyhetene, Sandvik QJ341 med teleskopisk sidetransportør (som Fredheim peker ut for fotografen). Foto: Fredrik Saugstad
En Keestrack-rekke utenfor Fredheim Maskin en oktoberdag.
En Keestrack-rekke utenfor Fredheim Maskin en oktoberdag. Foto: Fredrik Saugstad
Der er vi live!, utbryter Per Fredheim. Livestreamen fra demofeltet (blant annet) ble satt på litt etter klokka 9:00 på torsdag.
Der er vi live!, utbryter Per Fredheim. Livestreamen fra demofeltet (blant annet) ble satt på litt etter klokka 9:00 på torsdag. Foto: Fredrik Saugstad

På spørsmål fra fagpressen om han heller vil foretrekke slike arrangement til fordel for store anleggsmesser, kan han forsikre om at de fortsatt vil være tilstede på messer, men det er et men.

- Det er dette som er det hensiktmessige for oss, med stor plass til utsilte maksiner og et demoområde hvor man ser det i aksjon.

- Vi gjør selvsagt vår digitale satsing i stor grad pga. den pågående Covid-19 pandemien, men vi tror uansett dette er fremtiden, kommenterer Per Fredheim.

Svein Fredheim kjører igang en Telestack TCL1031 på 31 tonn og opplagskapasitet på 10.000 tonn.
Svein Fredheim kjører igang en Telestack TCL1031 på 31 tonn og opplagskapasitet på 10.000 tonn. Foto: Fredrik Saugstad

Digital og fysisk

Det er oppsiktsvekkende nok hvor profft alt er lagt opp med smitteværn, digital registrering av alle som besøker utstilling og demoområde.

Knuse- og siktetog fra Sandvik (QJ341 og QJ332 DDH5)
Knuse- og siktetog fra Sandvik (QJ341 og QJ332 DDH5) Foto: Fredrik Saugstad

Men i tillegg kommer innsatsen som er lagt ned i å gjøre arrangementet tilgjengelig for digitalt besøkende. Det arrangeres livestreaming av walkarounds, fabrikkpresentasjoner og utstillinger i tillegg til at en del blir lagt en del ut på sosiale medier.

Hesselberg Maskin stilte nok en gang opp med maskinflåte, her Mr Pukk AS sin PC490LC.
Hesselberg Maskin stilte nok en gang opp med maskinflåte, her Mr Pukk AS sin PC490LC. Foto: Fredrik Saugstad
En motorenhet bør brukes til å drive flere maskiner, mener Fredheim.
En motorenhet bør brukes til å drive flere maskiner, mener Fredheim. Foto: Fredrik Saugstad
Keestrack B7e og K7e.
Keestrack B7e og K7e. Foto: Fredrik Saugstad

Egen messe-app

En digital versjon av en messe som dette er ikke vanlig kost, det er den første Anleggsmagasinet har vært vitne til i hvert fall. Fredheim tok også kontakt med en messe-app-utvikler som stusset litt da de hørte at det gjaldt en messe med omtrent 300 besøkende (besøkstallet i fjor).