Truckers treff og konvoi med gaver til sykehusets barneavdeling

Uformell moro blir satt god pris på i Østfold. Hele helgen er det grilling, mat og musikk. Se video.

Ildsjelene bak det hele. Arrangementet vokser sakte men sikkert fra år til år. Fra venstre ses Anders Sørum, Morten Wessel, Frank Bergvatn, Jim Mathisen, Jørgen Abrahamsen og tilslutt Thomas Wiik. Som vi ser er Jørgen veldig glad i sin besteste bestevenn Jim. På neste bilde (som vi ikke publiserer) gnikker han hodet hans, noe den godeste Jørgen fant ustyrtelig moro og fremsatte som et ønske, ja nærmest et krav, om at vi skulle bruke. Men hører vi på slikt? Neida. Vi bruker heller dette...
Ildsjelene bak det hele. Arrangementet vokser sakte men sikkert fra år til år. Fra venstre ses Anders Sørum, Morten Wessel, Frank Bergvatn, Jim Mathisen, Jørgen Abrahamsen og tilslutt Thomas Wiik. Som vi ser er Jørgen veldig glad i sin besteste bestevenn Jim. På neste bilde (som vi ikke publiserer) gnikker han hodet hans, noe den godeste Jørgen fant ustyrtelig moro og fremsatte som et ønske, ja nærmest et krav, om at vi skulle bruke. Men hører vi på slikt? Neida. Vi bruker heller dette... Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
En Bamse med vedfyrt Moelven-brakke er ikke helt dagligdags lenger. På neste bilde ser du gjengen vi fant sittende inni.
En Bamse med vedfyrt Moelven-brakke er ikke helt dagligdags lenger. På neste bilde ser du gjengen vi fant sittende inni.
Slik ser det ut inne i en Moelven-brakke fraktet av en Volvo Bamse. - Her er det meste på stell, sier Remy Høyås og sikter både til brakken og arrangementet. Volvo Bamsen er hobby, men gutta driver selv både med transport og anlegg. - Man må være enten lite begavet eller entusiast for å være i bransjen vår, ler gutta. Vi for vår del tror ikke det var førstnevnte hverken i brakken eller på arrangementet forøvrig. Fra venstre ser vi Hans Petter Ravneng, Remy Høyås, Charlie Høyås og Jonas Schiøttz.
Slik ser det ut inne i en Moelven-brakke fraktet av en Volvo Bamse. - Her er det meste på stell, sier Remy Høyås og sikter både til brakken og arrangementet. Volvo Bamsen er hobby, men gutta driver selv både med transport og anlegg. - Man må være enten lite begavet eller entusiast for å være i bransjen vår, ler gutta. Vi for vår del tror ikke det var førstnevnte hverken i brakken eller på arrangementet forøvrig. Fra venstre ser vi Hans Petter Ravneng, Remy Høyås, Charlie Høyås og Jonas Schiøttz. Foto: Svein-Ove Arnesen
T.I.A hadde stand på plassen og var ute med et rykende fersk medlemsblad. Tom Holshagen (t.v.) og Knut Evensen fikk også prakket på oss noen vafler under en hyggelig prat.
T.I.A hadde stand på plassen og var ute med et rykende fersk medlemsblad. Tom Holshagen (t.v.) og Knut Evensen fikk også prakket på oss noen vafler under en hyggelig prat. Foto: Svein-Ove Arnesen
Mikkel Karlgård kjører for Brødrene Holmen. Her blir han brutalt avbrutt mens han gnikker gummilister med en ny spray han har kjøpt. På søndag skal han tidlig til Bergen, så pussejobben må gjøres før det blir for sent.
Mikkel Karlgård kjører for Brødrene Holmen. Her blir han brutalt avbrutt mens han gnikker gummilister med en ny spray han har kjøpt. På søndag skal han tidlig til Bergen, så pussejobben må gjøres før det blir for sent. Foto: Svein-Ove Arnesen
Raymond Næss Hansen fra Hypro var på plass med egen stand - like blid og energisk som vanlig.
Raymond Næss Hansen fra Hypro var på plass med egen stand - like blid og energisk som vanlig. Foto: Svein-Ove Arnesen

- Vi er omkring 70 biler her nå, forteller en av ildsjelene, Frank Bergvatn, da vi stikker innom lørdag ettermiddag for å lodde stemningen på Østfold Truckers treff 2015 i Råde.

Selv er den godeste Bergvatn både sliten og litt gearet samtidig etter at han «har vært helt propell» denne helgen for å få alt på plass.

- Vi må få rette en stor takk til politiet og vegvesen/vegdirektoratet denne gang. Politiet møtte oss og geleidet oss inn i sentrum mens de twitret og ba publikum om forståelse. Vegdirektoratet har også gitt oss fritak fra kjøre- og hviletiden under konvoien. Akkurat det har vi jobbet mye med å få til.

Og ikke minst må vi rette en kjempetakk til Fredrikstad kommunes folk som sto opp klokken 08.00 lørdag morgen og sperret gater slik at konvoien vår fikk kjøre opp til sykehuset i Fredrikstad. Det var fantastisk godt gjort, forteller han mens han multitasker ved å vinke de andre gutta i «styret» bort til oss under praten.

Konvoi til sykehuset

- Det er konvoien til sykehuset i Fredrikstad som er høydepunktet for mange, sier gutta idet de doserer seg selv bortover planet som senere skal fungere som scene for bandet «The Rockabilly Rebels» lørdag kveld.

Ved formiddagen samme dag samlet nemlig 46 biler seg og kjørte samlet konvoi til sykehuset der de donerte leker for seks tusen kroner samt en sjekk på åtte tusen kroner til barneavdelingen på sykehuset.

Se hvem som stilte i konvoien i videoen under.

Video

- Det var stort, forteller de. - Det å se gleden i barnas øyne da de fikk en gave eller fikk sitte på en runde rundt kvartalet i lastebil, var ubetalelig. Legene ved sykehuset var også veldig imøtekommende og sykepleiere sjekket om radiostyrte biler kunne interferere med ustyret på sykehuset. Da det var i orden, kjørte også Østfold RC Truckers modellbiler i gangene.

- Det vanskeligste var faktisk da vi var i leketøybutikken og skulle handle leker. Alle ville jo bare kjøpe små lastebiler, men vi forsto at det kunne være små jenter på sykehuset også, så vi måtte iallefall prøve å finne noe til dem også, ler Bergvatn.

- Hvorfor arrangerer dere dette treffet?

- Hvorfor ikke? Det er sosialt, vi gjør en god gjerning og det er ikke kommersielt. Vi trenger slike arenaer. Det koster to hundre kroner å komme inn med bil, men da kan man også dusje og ha fine fasiliteter. Vi setter opp griller, ordner underholdning og vi har også fått noen sponsorer med på laget.

Det er tredje gangen Østfold Truckers treff arrangeres. Det vokser litt fra år til år. Treffet pågår til søndag klokken 15.00 og det er bare å komme innom Råde idrettspark, avslutter arrangørene.

Dersom du er i Råde og hører bankelyder, er det sannsynligvis bare fra trommene til bandet. Vi kaller det "Rådebank". Stikk innom da vel!

- Dette blir bedre for hvert år. Vi kommer tilbake, forteller denne blide gjengen. Fra venstre: Jan Hauskin, Mariann Lysaker, Marius Ulland, Marte Johansen og Fredrik "Kråka" Aas Johansen.
- Dette blir bedre for hvert år. Vi kommer tilbake, forteller denne blide gjengen. Fra venstre: Jan Hauskin, Mariann Lysaker, Marius Ulland, Marte Johansen og Fredrik "Kråka" Aas Johansen. Foto: Svein-Ove Arnesen
På samme dag som "Her stopper Norden" hadde sin aksjonsdag, var det mange som fant gode grunner til å stoppe i Østfold. Her "demonstrerte" de sammen på en idrettsplass alene med god mat, drikke, musikk og sosialt samvær. Slikt liker vi.
På samme dag som "Her stopper Norden" hadde sin aksjonsdag, var det mange som fant gode grunner til å stoppe i Østfold. Her "demonstrerte" de sammen på en idrettsplass alene med god mat, drikke, musikk og sosialt samvær. Slikt liker vi. Foto: Svein-Ove Arnesen

Denne saken ble første gang publisert 06/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017